Kipfilet bereiden: dit zijn de meest gemaakte fouten

Kip is waarschijnlijk het meest gegeten vlees in België. Het kost niet veel en is bovendien zeer veelzijdig. Van een heerlijke curry tot een salade. Zo eenvoudig als het lijkt, heeft ook kipfilet zijn geheimen en valkuilen. Wij geven je alvast vijf redenen waarom je gerecht mislukt.

Laten we er geen doekjes om winden: kipfilet is een van de belangrijkste ingrediënten in onze keuken. Logisch, toch? Het is goedkoop, eenvoudig en zo veelzijdig! Je kunt het gepaneerd, gebakken, gegrild, in een curry of in een salade bereiden. Toch moet je erop letten dat je deze fouten niet maakt.

Kip koken zonder botten of vel

Gooi niets weg! Alle delen van de kip kunnen gebruikt worden. Zowel het bot als de huid zijn nodig om het vlees tijdens het koken vochtig te houden. Aangezien kip geen toegevoegde vetten bevat, is alle hulp mooi meegenomen!

Niet marineren

Kipfilet is zo gemaakt, maar dat wilt niet zeggen dat je niet 3-4 uur van tevoren kunt beginnen met je bereiding. Marineer je vlees bijvoorbeeld met wat pindakaas en gember. Meng hiervoor het sap en schil van een sinaasappel met 2 eetlepels muscovado suiker en 3 eetlepels pindakaas. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels geraspte gember, 2 teentjes geplette knoflook en 1 theelepel rode peper en zout toe. Heerlijk!

Let op : er is een theorie dat marinades met zout al het vocht uit je kipfilet halen, maar dat is gewoon niet waar.

De sauté overslaan

Door ingrediënten te bruinen of te sauteren, wordt de smaak intenser. Denk maar eens aan hoeveel beter bloemkool smaakt als het eerst wordt gebakken voor het geroosterd wordt. Wil je punten verdienen bij je gasten? Bak de kipfilet dan eerst één of twee minuten in een pan, met de velzijde naar beneden, vooraleer je hem in de oven plaatst. Zo wordt de schil veel krokanter en krijgt het vlees een goudbruine tint.

Rubberachtig vlees

Is je kipfilet te gaar? Geen paniek! Niet alles is verloren. Voeg gewoon wat vocht toe aan het vlees. De makkelijkste manier om dit te doen is wat Griekse yoghurt of room toe te voegen aan je gerecht. De basisregel is: als het vlees al voldoende droog is, verwarm het dan niet verder in de oven. Anders droog je de kip gewoon nog meer uit.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!