Kippendij met spinazie in romige champignonsaus

In de winter grijpen we graag naar comfort food. En wat schreeuwt er meer comfort dan kip in een romige saus? Dit gerecht is ideaal voor je doordeweekse diner. Sappig én mals! 

Ingrediënten

2 el olijfolie
4 kippendijen zonder bot
250 g champignons
zout en peper

Romige saus
4 el boter
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 el bloem
1/2 kopje kippenbouillon
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1 kopje room
1/2 tl zout
1 kopje spinazie

Bereiding

Voor de kip en champignons

Voeg wat olijfolie toe in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de kip toe en bak voor ongeveer 5 minuten aan elke kant bruin.

Kruid de kip met zout en peper. Schep het op een bord en voeg vervolgens champignons (in plakjes gesneden) in de pan. Kruid met zout. Na ongeveer 5 minuten zouden je paddenstoelen er mooi vochtig en donker moeten uitzien. Leg ze bij de kip.

Saus

Om de saus te maken voeg je boter toe in de pan, laat deze smelten en kook ook de knoflook erin tot het lichtbruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe (laat de bloem weg als je wilt dat de saus wat vloeibaarder is).

Voeg langzaam kippenbouillon, room en Parmezaanse kaas toe. De ingrediënten zullen zich snel binden. Zout naar smaak.

Spinazie

Voeg spinazie toe aan de saus en laat deze slinken. Wij voegen 1 kopje spinazie toe, maar je kunt ook meer of minder toevoegen (naar voorkeur).

Voeg alles bij elkaar. Doe de kip en champignons weer in de pan en meng het geheel goed. Serveer warm en garneer eventueel met wat peterselie.

Serveer het zo, met pasta of rijst.

Champignons Kip Comfort food Gevogelte Spinazie Winter Romig Herfst Winter Hoofdgerecht Gevogelte

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties