Kippensaté met gelakte witte aubergine

1 witte aubergine 1 kippenfilet Enkele ajuinrokken Limoenzeste Verse koriander Voor de lackage van de aubergine 25 g gembersiroop 15 g mirrim 2teentjes look 1 el kandijsuiker 6g sesamolie 60 g sojasaus Voor de marinade van de kip 15 cl kokosmelk Sap en zeste van 2 citroen Honing 1 theel snippers van rood chilipepertje Curry

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

1 witte aubergine
1 kippenfilet
Enkele ajuinrokken
Limoenzeste
Verse koriander
Voor de lackage van de aubergine
25 g gembersiroop
15 g mirrim
2teentjes look
1 el kandijsuiker
6g sesamolie
60 g sojasaus
Voor de marinade van de kip
15 cl kokosmelk
Sap en zeste van 2 citroen
Honing
1 theel snippers van rood chilipepertje
Curry

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de kippenmarinade; hoeveelheden honing en curry naar eigen smaak te bepalen. Laat even inkoken, afkoelen en laat de kip dan twee uur marineren.
  2. Laat de kip uitlekken en maak sateetjes met de stukjes ajuinrok.
  3. Bereid de lak voor de aubergine voor: voeg de ingrediënten samen, zet op het vuur en kook in tot een stroperige vloeistof.
  4. Snij de witte aubergine in dikke plakken en gril aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zien. Strijk ze in met de lak en plaats in een aan 180°C voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn (+/- 8 minuten)
  5. Gril de kippensatés en werk af met limoenzeste en koriander