Knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen

Googel eender welk recept en de ene na de andere foodblogger staat te popelen om je een gepersonaliseerde versie voor te schotelen. Vandaag bereiden we knapperige Vietnamese pannenkoeken van foodblogger Yasmin Spaens van Geregeld Goesting.

Ingrediënten

voor 4 personen 

500 g scampi’s
400 ml kokosmelk
300 mwater
300 g sojascheuten
220 g rijstbloem (gaat ook met gewone bloem)
stengels lente-ui
2 emaïzena
2 el kurkuma
2 rode chilipeper
tenen look
zakje gemengde sla
bussel verse munt
limoen
arachideolie
vissaus
vloeibare zoetstof
snufje peper

Bereiding

Doe de bloem, de maïzena, de kokosmelk, het water, een scheut vloeibare zoetstof, peper en zout in een hoge maatbeker en mix dit op de hoogste stand gedurende 1 min. Laat het beslag in de koelkast minimum 1 uur rusten.

Snijd de stengels lente-ui in ringetjes. Verhit een wokpan met een scheut arachideolie en doe er de scampi’s in, vervolgens de ringetjes lente-ui en daarna de sojascheuten. Kruid deze ingrediënten af met met peper en zout en roerbak gedurende een paar min.

Snijd de rode pepers in ringetjes en plet met een hakmes de gepelde tenen look. Doe dit in een kommetje samen met 8 eetlepels vissaus, het sap van een limoen, een scheut vloeibare zoetstof, peper en zout. Dit is je sausje genaamd nuoc cham.

Verhit een pan met anti-aanbaklaag met een scheut arachideolie en giet er een deel van het beslag in tot je een mooie ronde pannenkoek bekomt. Bak de pannenkoek langs beide kanten goudbruin en leg hem opzij. Herhaal dit voor de volgende pannenkoeken.

Leg per persoon 1 pannenkoek op een bord en vul de helft met de wokmengeling. Vouw hem toe en serveer met gemengde sla, verse munt en het sausje.

 

Aziatisch Vis Garnalen Vietnamees Foodblogger Visgerecht Vietnamese pannenkoeken Yasmin spaens Lactosevrij Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Aziatisch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties