Kofte van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

Kofte van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

400 g gehakt van Belgisch rund
1 ui, gesnipperd
2 kf komijnpoeder
2 kl korianderpoeder
2 kl paprikapoeder
¾ kl cayennepeper
1 kf zout
Verse bladpeterselie
Verse koriander
½ knolselder
225 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
Griekse yoghurt
2 el tahin
5 cl olijfolie
1 komkommer
1 el suiker
2 teentjes look, geperst
1/8 groene chilipeper
1 el chardonnay-azijn

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de ui, koriander-, komijn- en paprikapoeder en de cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat 2 uur rusten.
  2. Meng de yoghurt met de tahin en meng er vervolgens voorzicht met een garde de kikkererwten onder.
  3. Maak komkommersambal. Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn.
  4. Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Kneed het gehakt als een worst rond een spies. Gril op de barbecue of in een grillpan.
  6. Dresseer.

Tip

In afwachting dat de Rode Duivels gehakt maken van de Tunesiërs en ze in de pan bakken, proberen wij alvast dit Tunesische voorgerecht van Rode Duivels-chefs Frédéric Decruyenaere en Bartel Dewulf, in samenwerking met VLAM.