Kofte van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 400 g gehakt van Belgisch rund
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kf komijnpoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 2 kl paprikapoeder
  • ¾ kl cayennepeper
  • 1 kf zout
  • Verse bladpeterselie
  • Verse koriander
  • ½ knolselder
  • 225 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 5 cl olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/8 groene chilipeper
  • 1 el chardonnay-azijn

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng het gehakt met de ui, koriander-, komijn- en paprikapoeder en de cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat 2 uur rusten.
  2. Meng de yoghurt met de tahin en meng er vervolgens voorzicht met een garde de kikkererwten onder.
  3. Maak komkommersambal. Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn.
  4. Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Kneed het gehakt als een worst rond een spies. Gril op de barbecue of in een grillpan.
  6. Dresseer.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!