Komt Eataly naar Brussel? “We wachten op bevestiging”

Komt Eataly naar Brussel? “We wachten op bevestiging”
6 juni 2018 redactie
Door Nieuws

Groot nieuws voor de fans van Italiaanse delicatessen en Italiaanse keuken in het algemeen: de Italiaanse gourmetmarkt Eataly krijgt hoogstwaarschijnlijk een vestiging in Brussel. “We wachten nog op bevestiging”, aldus de initiatiefnemer.

Het nieuws komt van de Brusselse nieuwswebsite Buzz.be. In het kader van de opwaardering van de Brusselse binnenstad, heeft het stadsbestuur de Actiris Building in de Anspachlaan voor één symbolische euro aangekocht om daarna via een aanbesteding nieuwe projecten die de binnenstad aantrekkelijker moeten maken, een kans te geven.

Volgens Buzz hebben 16 projectontwikkelaars een bod gedaan en zou dat van Eataly het meeste kans maken. Dick VERVOORDT heeft er alvast goede hoop op, ook al heeft hij nog geen bevestiging gehad.

“Ons concept is het enige dat echt voor verandering zou kunnen zorgen in deze wijk en die voor een nieuwe vibe zou kunnen zorgen”, zo zegt hij.

Eataly werd in 2007 opgericht in Turijn, als een high-end foodmarket., met ruim elfduizend vierkantemeter vol kaas, vleewaren, pastas, koffies, olijfolie, bieren, wijnen, brood enculinaire cadeaus. Niet alleen kan je hier shoppen, maar ook proeven… Van lekkere antipasti tot een hele maaltijd, van een snelle espresso tot een heerlijk glas wijn.

De afgelopen tien jaar kregen ook Munchen, Stockholm, Dubai, Seoul, New York en Chicago hun Eataly-vestiging.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*