Kopenhagen

Kopenhagen
4 januari 2019 Ambiance
Door Clubleden, Restaurants, Vlaams-Brabant

Een Italiaans restaurant dat de naam van de hoofdstad van Denemarken draagt? Zoek er vooral niet te veel achter. In 1989 nam Mimmo Salerno een pand over waar voorheen een Deense pub gevestigd was. Hij startte er een Italiaans-Frans-Belgisch restaurant, maar behield de naam. Ondertussen zijn we een generatie verder en staat zijn zoon Lino samen met z’n vrouw Caroline achter het fornuis en zorgt dochter Antonella voor een hartelijke ontvangst. Met de naderende dertigste verjaardag werd het restaurant afgelopen lente grondig gerenoveerd voor méér comfort en een betere akoestiek. Een dubbele facelift eigenlijk, want ook de stad Tienen had met de heraanleg van de Vierde Lansierslaan al voor meer comfort en toegankelijkheid gezorgd. In Kopenhagen kun je voor méér terecht dan alleen maar Italiaanse specialiteiten, pasta’s en pizza’s. Zo laat het homarium er geen twijfel over bestaan dat je hier uitstekende schaal- en schelpdieren, waaronder kreeft en oesters, kunt degusteren. In de herfst en winter gaan de suggesties en weekendmenu’s dan weer overtuigend de Belgisch-Franse toer op, bijvoorbeeld met varkenswangetjes bereid met een streekbier, de Tiense Kweiker of een zelfbereide terrine van wilde eend. Toegankelijkheid en diversiteit is de grootste troef van Kopenhagen: je hoeft hier niet per se voor een volledige gastronomische maaltijd te kiezen, je kunt hier ook terecht voor een snelle hap. De gerechten op de vaste kaart zijn iets eenvoudiger en gericht op een breed (Belgisch) smaakpubliek. Een osso buco, gepaneerde kalfslapjes, linguini vongole, reuzengamba’s maar evengoed een entrecote van Agnus Beef – klassiekers die iedereen kent. In het wekelijks wisselende weekendmenu echter laat chef Lino z’n creativiteit en inventiviteit de vrije loop met bijvoorbeeld een lams osso-buco, gamba’s, kalfstartaar of octopus. Maar of het nu van de kaart komt, of van het weekendmenu of de maandelijks wisselende suggesties: je bent er steeds gerust in dat je verse seizoensgebonden kwaliteitsproducten op je bord krijgt.

Kopenhagen, Vierde Lansierslaan 40 – 3300 Tienen – Tel. 016 82 03 18 – www.restokopenhagen.be – Gesloten op woensdag en donderdag