Krillien

Kristof en Jolien Seys – zo weet je meteen waar de naam van de bakkerij vandaan komt – kochten in 2011 een kleine bakkerij over om die uit te breiden tot een mooie, bloeiende zaak. Waar aanvankelijk enkel brood werd verkocht breidde het bakkersduo het assortiment al snel uit met verrukkelijke patisserie. Kristof is nog een echte ambachtelijke bakker, die nagenoeg alles zelf maakt. Het HiB- of Handmade in Belgium-label, dat door Unizo wordt toegekend aan zaken waar minstens 70 procent van het aanbod met de hand in eigen huis gemaakt wordt, werd dan ook makkelijk gehaald. Daarnaast hanteert Kristof ook old-school trage gisting en lange rusttijden en gebruikt hij natuurdesem, dat natuurlijke bewaarmiddelen bevat zodat er niets aan het deeg moet worden toegevoegd. Ook in de keuze van zijn grondstoffen ging hij op zoek naar leveranciers van de beste vruchten, noten en chocolade, die hij stuk voor stuk eerst uittestte alvorens z’n keuze te maken. Met suiker is hij zo zuinig mogelijk, omdat hij ervan overtuigd is dat suiker de pure smaken van fruit, noten en chocolade verdringt. In zijn creaties streeft hij naar puurheid en eenheid van smaak: een frambozentaartje moet naar framboos smaken en mag geen opeenstapeling van smaken zijn waardoor je het framboosje niet meer proeft. Naast frambozentaart en perentaart zijn de klaaskoeken – een streekproduct uit Zuid-West Vlaanderen – en chocoladetaarten de specialiteiten van het huis. Af en toe springen Kristof en Jolien eens lekker uit de band, bijvoorbeeld door op hun verjaardagsweekend een eclairefestival te houden, met liefst 10 verschillende variëteiten. De meeste producten zijn ook verkrijgbaar via de webshop.

KRILIEN
Gullegemstraat 152
8880 Ledegem
Tel. 056 50 27 95
www.krilien.be

Winkel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties