La Tempête

La Tempête
12 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

In het Franse Normandië weten ze als de beste zeevruchten, schaal- en schelpdieren te bereiden. Het mag dan ook niet verbazen dat de rasechte Normandiër en chef Bruno Capron zich exact daarop toelegt in zijn restaurant La Tempête in Middelkerke. Samen met zijn souschef verwent hij je met lekkere visspecialiteiten en overvloedige zeevruchtenschotels waarvan het water je spontaan in de mond loopt. De schotel met zeventien verschillende soorten Bretoense schaal- en schelpdieren, is ideaal voor de echte Bourgondiër. Wie het graag wat bescheidener houdt, kan opteren voor een kleinere schotel met acht verschillende soorten schaal- en schelpdieren. Werp een blik in het homarium en laat een van de Canadese kreeften naar keuze bereiden of kies een flinke krab uit het zuidwesten van de Atlantische Oceaan. Maar ook vleesliefhebbers komen bij La Tempête aan hun trekken. Wat dacht je van een lamskroontje of kalfsniertjes geflambeerd met cognac en mosterd van Meaux? Je eet à la carte of kiest voor het smakelijke maandmenu dat de chef zorgvuldig voor je samenstelde. Terwijl chef Bruno Capron je smaakpapillen verwent, zorgt gastvrouw Martine Sissau ervoor dat je niets tekortkomt. Met een Normandiër pur sang achter het fornuis, de dagverse producten en de lekkere visspecialiteiten op Normandische wijze, waan je jezelf eerder in een Normandisch vissersdorp dan aan onze Belgische kust.

RESTAURANT LA TEMPÊTE
P. De Smet de Naeyerstraat 21
8430 Middelkerke
Tel. 059/30 16 11
www.latempete.be