Lamstong met pistou

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Voor de lamstong
    • 4 lamstongen
    • Scheutje azijn
    • 4 pecannoten
    • 8 takjes verse dragon
    • Zout
  • Voor de court-bouillon
    • 1 wortel
    • 1 staal prei
    • 1 staal selder
    • 1 ui
    • 10 peperbollen
    • 1 teentje look
    • 2 takjes rozemarijn
    • 2 takjes tijm
  • Voor de pistou
    • 1 tomaat
    • 12 kappertjes
    • 1 eetl. suiker
    • 15 cl xerezazijn
    • 10 cl wittewijnazijn (Cabernet Sauvignon)
    • 70 cl olijfolie
    • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de lamstongen een halve dag weken in water met een scheut azijn en zout om de onzuiverheden te spoelen. Haal uit het water en droog af.
  2. Zet de lamstong samen met de ingrediënten voor de court-bouillon onder water op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur meteen lager en laat nog een uur sudderen.
  3. Haal de tongen uit het kookvocht, pel en laat ze afkoelen. Snij in plakken.
  4. Maak pistou. Snij de tomaat in vier en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in brunoise. Meng met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg de suiker en de azijn toe en giet over deze mengeling warme olijfolie.
  5. Rooster de pecannoten zonder vetstof in een antikleefpan en verkruimel.
  6. Dresseer de schijfjes lamstong op de borden en strooi er de kruim van de noten over. Dresseer de pistou erop en errond en werk af met enkele takjes dragon.

TIP VAN DE REDACTIE:

Een tong pellen doe je zo: maak met een scherp mes het vliesje aan de punt van de tong los. Trek het vlies voorzichtig los van de tong. Doe dit rustig tot alle vlies verdwenen is. Snij tot slot het aanhangsel onderaan de tong weg.

Michelin Orgaanvlees Van snuit tot staart Lam Tong Winter Hoofdgerecht Vlees

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties