Lang leve de vrouw: 4 vrouwelijke chefs die het verschil maken

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Hoewel vrouwen in veel sectoren de hoofdrol spelen, is dat in toprestaurants vaak nog niet het geval. De meeste chefs met een Michelinster zijn mannen, dit geldt ook voor de World’s 50 Best Restaurants- ranglijst. Maar niet getreurd: er zijn heus wel wat vrouwelijke chefs die het verschil maken en wij schreven erover! 

Ambiance proeft: Fosbury & Sons nodigt chef Ghina Bazzi uit

Na jarenlange ervaring in de culinaire wereld en talloze samenwerkingen met absolute topchefs, waaronder David Scabin en Kasper Kurdahl, schittert Libanese Ghina Bazzi in het hartje van Antwerpen op het wederkerend culinair event Fosbury & Sons Open Kitchen. En natuurlijk wilden we dit niet missen.

Ambiance proeft: Fosbury & Sons nodigt chef Ghina Bazzi uit

Francesca Sterckx van Mistinguett: ‘Vergeet die uitgebakken lap lever die de bomma klaarmaakte’

“Toen Ferdy Debecker me zei dat hij mij als souschef wilde in zijn sterrenzaak, was ik even de kluts kwijt: Zijn die mensen dan zó wanhopig dat ze mij vragen, of zou ik dan toch kunnen koken?” Die haast aandoenlijke twijfel alleen al maakt van Francesca Sterckx een atypische chef. Maar dat ze wel degelijk kan koken bewijst ze met haar gewaagde orgaanvleesbereidingen in restaurant Mistinguett in Aarschot.

Francesca Sterckx van Mistinguett: ‘Vergeet die uitgebakken lap lever die de bomma klaarmaakte’

Sloveense sensatie Ana Roš

Slovenië is niet meteen het eerste land waar spontaan aan gedacht wordt als er over topgastronomie wordt gesproken. Toch is de Sloveense Chef Ana Roš erin geslaagd om zich met haar restaurant Hiša Franko in de culinaire wereldtop te koken.

Sloveense sensatie Ana Roš: ‘Ik hoorde vaak dat het eten van een vrouwelijke chef niet goed kon zijn.’

In beeld: het nieuwe restaurant van Dagný Rós

Na haar nieuwste kookboek ‘Roots’ opent tv-kok Dagný Rós nu ook een gelijknamig pop-up restaurant pal in het hartje van het bruisende Antwerpen Zuid. Je kan nog tot 15 december gaan genieten van de gastvrijheid van de Ijslandse gastvrouw, want ze staat deze keer niet in de keuken. De heerlijke gerechten worden bereid door Ijslandse chef Gíslí Matt. Doorheen het menu loopt één rode draad: de verse keuken van het Noorden.

In beeld: het nieuwe restaurant van Dagný Rós

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!