Lasagna van zoete aardappel met koolrabi en spinazie

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 koolrabi
  • 4 zoete aardappelen
  • 200 gr spinazie
  • 1 bussel bieslook
  • 10 cl zonnebloemolie
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 70 cl melk
  • 100 gr oude abdijkaas
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • ½ limoen
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was en schil de zoete aardappelen. Snijd in gelijke stukken en plaats ze in de ovenschaal. Bestrooi met de tijm, look en rozemarijn en besprenkel met 1 eetlepel zonnebloemolie, peper en zout. Gaar 40 minuten in de oven bij 160°.
  2. Schil de koolrabi en snij in dunne plakjes.
  3. Smelt de boter en voeg de bloem toe tot een vaste roux. Breng melk aan de kook en bind met de roux. Breng op smaak met de geraspte kaas, peper en zout.
  4. Was de spinazien en versnipper de bieslook fijn. Meng de bieslook met het sap van de limoen en 2 lepels zonnebloemolie.
  5. Prak de zoete aardappelen tot een grove puree. Bouw een lasagna opmet laagjes zoete aardappel, koolrabi, kaassaus, bieslook en jonge spinazie.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!