Lasagne: zo doe je het nooit meer verkeerd

Het zicht van een enorme schaal smeuïge, traditionele lasagne die al bubbelend uit de oven komt, geeft direct goesting om te eten. Zacht vanbinnen en krokant vanbuiten, heerlijk! Maar soms durft dit Italiaans gerecht wel eens te mislukken. Daarom geven we je enkele tips voor de lekkerste lasagne from scratch.

Deze klassieke ovenschotel met pasta heeft best wat tijd nodig om te garen, maar is het wachten waard. Volg onze tips en je lasagne mislukt nooit meer.

Deeg

Gebruik droge of verse lasagnevellen. Je kunt in de supermarkt prima kant-en-klare vellen kopen. Weinig tijd op overschot? Dan kun je de pastabladen kort voorkoken in water met een scheut olijfolie. Best een voor een zodat ze niet aan elkaar plakken. Heb je tijd zat? Dan kan je ze ook zonder voor te koken in de ovenschotel doen. Zorg wel dat je genoeg saus gebruikt zodat ze kunnen garen in het vocht.

Groenten

In tegenstelling tot je lasagnevellen, doe je de groenten best niet rauw in je ovenschotel. Stoof ze even aan, zo zijn ze veel sneller gaar en bovendien veel lekkerder. Hou je van grillen? Dan kan je de groenten gerust in een grillpan gooien.

Saus

De saus is de lijm van je lasagne. Neem een beboterde ovenschaal en begin met een beetje saus of bechamel. Zorg wel dat je de juiste hoeveelheid gebruikt. Genoeg om de lasagnevellen in te laten garen, maar verdrink je ingrediënten zeker niet in de saus. Gebruik precies genoeg voor de juiste textuur. Let goed op de hoekjes van de lasagne, ze mogen niet té droog worden. Schep er in dat geval nog wat saus of bechamel op.

De ideale korst

Om te vermijden dat je lasagne aanbakt, dek je de hele schotel af met wat aluminiumfolie. Is de helft van je baktijd verstreken? Dan verwijder je de folie en wacht je op dat heerlijk krokant kaaskorstje. Ideaal!

Relax

Zoals Mika het zou zeggen, ‘relax, take it easy’. Laat je lasagne een 10-tal minuten rusten voor je ‘m aansnijdt! Zo kun je mooiere porties snijden en is de textuur ook perfect.

Extra Tip

Probeer eens lasagne met vis zoals garnalen, zeetong of zalm. Let op: vis moet niet lang garen en droogt snel uit. Voeg hem daarom gerust rauw toe voor je de lasagne in de oven zet.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!