Laurence Bemelmans van ‘As Cooked by Ginger’ kookt met pastinaak

Wij vragen aan onze favoriete foodbloggers om een recept met een seizoensproduct met ons te delen. Onze ‘Culinaire Copine’ Laurence van ‘As Cooked by Ginger’ koos voor pastinaak. Een groente die haar niet altijd kan smaken..

Laurence: “Oh my God, deze soep. Drie woorden: nom nom nom! Een hele tijd geleden deed ik auditie voor het tv-programma waar ik nu tv-chef voor ben. Ik moest een soep maken met appel in. Ik dacht: “Een soep, met appel? Een warme, hartige soep, met appel? Gek.” Blijkt dus dat het echt een subtiele smaakmaker is voor soepjes. Als je het combineert met een stevige groente, dan biedt het echt een subtiele, licht zoete meerwaarde aan je soep. Ik ben fan. Ik combineer het vandaag met pastinaak. Een groente die ik niet altijd kan smaken. Ik vind het soms een té specifieke smaak hebben, maar in combinatie met de appel is het nét goed.”

Soep met appel en pastinaak van As Cooked by Ginger

Ingrediënten
2 grote of 3 kleine pastinaken
4 grote of 5 kleine appels
1 sjalot
1 tl currypoeder
1 l kippenbouillon
200 ml melk
peper, zout
boter, olijfolie

Afwerking: 3 witte boterhammen, truffelolie of wat truffeltapenade, 200-250 g varkenskalfgehakt

Bereiding
Snijd de pastinaak in blokjes, je moet ze niet schillen. De appels mag je wel schillen en die mag je vervolgens ook in blokjes snijden. Versnipper de ui.

Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en pastinaak toe. Zet het vuur een beetje lager en laat 10 minuten smoren in de olie/boter. Voeg nadien de appelblokjes toe en 1 tl currypoeder. Het vuur mag even terug hoger. Kruid met peper en zout. Meng en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur weer een beetje lager en laat 20 minuten koken.

Rol balletjes van het gehakt en kook ze in een 7-8 tal minuten gaar. Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd ze in vierkantjes. Verhit truffelolie in een pan (je kan ook een beetje olie en wat truffeltapenade nemen) en voeg er het brood aan toe. Bak goudbruin en laat afkoelen zodat de croutons lekker krokant kunnen worden.

Mix de soep met de staafmixer. Voeg de melk en de balletjes toe en warm nog even door.

Werk af met de croutons en wat extra peper.

As Cooked by Ginger

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!