Lauwe gemarineerde haring met rataardappelen

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 haringfilets
  • 4 soepl olijfolie
  • 1 soepl balsamicoazijn
  • Sap van ½ limoen
  • 8 rataardappelen
  • 1 slajotje in ringetjes gesneden, spoelen, mee marineren met de vis
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 kerstomaatjes
  • Voor de dressing
    • 200 gr chorizo
    • 2 eieren
    • ½ soepl mosterd
    • ½ soepl xerezezijn
    • 1 mespunt piment d’espelette
    • Druivenpitolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet chorizo onder in druivenpitolie, warm op tot onder kookpunt en laat een nacht macereren. Mix en passeer door een zeef.
  2. Gebruik deze olie om een dressing mee te maken en werk die af met piment d’espelette.
  3. Ontvel de kerstomaatjes. Strooi er wat zout, peper, rozemarijn, tijm, en suiker op en besprenkel met olijfolie. Konfijt 2 uur in de oven aan 100°C en snij ze in vier. Rol de ansjovisfilets rond de stukjes gekonfijte tomaat.
  4. Stoom de helft van de aardappelen en kook en bak de andere helft.
  5. Marineer de haring en de sjalotringetjes heel kort in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn en limoensap.
  6. Verwarm de haring lichtjes in olijfolie
  7. Dresseer en werk af met broodcroutons
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!