Lauwe gemarineerde haring met rataardappelen

Lauwe gemarineerde haring met rataardappelen

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 haringfilets
4 soepl olijfolie
1 soepl balsamicoazijn
Sap van ½ limoen
8 rataardappelen
1 slajotje in ringetjes gesneden, spoelen, mee marineren met de vis
4 ansjovisfilets
2 kerstomaatjes
Voor de dressing
200 gr chorizo
2 eieren
½ soepl mosterd
½ soepl xerezezijn
1 mespunt piment d’espelette
Druivenpitolie

Bereiden

  1. Zet chorizo onder in druivenpitolie, warm op tot onder kookpunt en laat een nacht macereren. Mix en passeer door een zeef.
  2. Gebruik deze olie om een dressing mee te maken en werk die af met piment d’espelette.
  3. Ontvel de kerstomaatjes. Strooi er wat zout, peper, rozemarijn, tijm, en suiker op en besprenkel met olijfolie. Konfijt 2 uur in de oven aan 100°C en snij ze in vier. Rol de ansjovisfilets rond de stukjes gekonfijte tomaat.
  4. Stoom de helft van de aardappelen en kook en bak de andere helft.
  5. Marineer de haring en de sjalotringetjes heel kort in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn en limoensap.
  6. Verwarm de haring lichtjes in olijfolie
  7. Dresseer en werk af met broodcroutons