Le Pristine, een eerbetoon aan Italië: ‘Het moet hier feest zijn’

Een iconisch figuur in de Belgische gastronomie, sterrenchef Sergio Herman opent vanaf 14 juli Le Pristine en Le Pristine Café in het modecentrum van Antwerpen. Je kan hier culinair genieten in de meest hippe setting. “Ik voelde een ruimte met een architectuur die je naar de keel grijpt en wist dat ik deze unieke kans niet voorbij mocht laten gaan.”

Stilzitten is niet aan Sergio Herman besteed. Dat bewijst hij met de opening van zijn vijfde restaurant: Le Pristine in hartje Antwerpen. Midden in het centrum – vlakbij zijn culinaire Frites – gaf de Zeeuwse sterrenchef ons een rondleiding van zijn nieuwste culinaire aanwinst. “Eten in Le Pristine moet absoluut feest zijn. Het is belangrijk dat iedereen zich hier welkom voelt. Daarom hebben we geprobeerd om het zo toegankelijk mogelijk te maken”, vertelt Sergio.

Fashion

En de sterrenchef doet het niet alleen. Voor dit project bundelde hij de krachten met Luc Dheedene, eigenaar van iconische modewinkel Verso. “Met Verso als partner in Le Pristine heb ik een ideale match gevonden. Het is nu drie jaar geleden dat ik door Luc Dheedene werd gevraagd of ik samen met hem in dit nieuwe project wilde stappen. Nadat ik het naastgelegen pand had bezocht zag ik onmiddellijk de opportuniteit om hier een wereldse zaak neer te zetten. Ik voelde een ruimte met een architectuur die je naar de keel grijpt, midden in het fashion district van Antwerpen, en ik wist dat ik deze unieke kans niet voorbij mocht laten gaan. Verso’s en mijn ambitie hebben elkaar gevonden en dat voel je van zodra je binnenstapt bij Le Pristine”, aldus Sergio Herman.

Sergio Herman
Eten in Le Pristine is feest

Oog voor detail

De pijlers van Sergio Herman’s organisatie, food, fashion, design, art en music, treden in dit innovatieve restaurant sterk op de voorgrond. Le Pristine is een totaalbeleving waar oog voor detail en kwaliteit de rode draad zijn. “De crossover tussen winkel en restaurant was heel belangrijk. We hebben dag en nacht gewerkt om dit te realiseren. Met het nodige oog voor detail. Van de pink bar van Sabine Marcelis tot de verschillende kunstwerken die je hier ziet hangen.” Sergio wijst naar het grootste schilderij in de zaak. Je kunt er haast niet naast kijken. “Deze is van beeldend kunstenaar Rinus Van De Velde. Een tafereel dat me meteen aansprak. Wie zijn deze mensen? Wat doen ze juist? Machtig, toch?”

Sergio Herman
Kunstwerk: Rinus Van De Velde | Foto rechts: Paul De Meijer

Keuken

In de keuken brengt Sergio met zijn chefs een eerbetoon aan Italië met knipogen naar zijn eigen Zeeuwse oorsprong. En hoewel de chef niet zelf achter het fornuis staat, laat hij het in goede handen van Chris Blom (Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Thomas D’Hooghe (Clandestino, Hemelrijk, Pure C) achter. De restaurantmanager wordt Willem Van den Broeck (in 2010 benoemd tot beste sommelier van België), maître is Carl Verrelst (Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en assistent-maître Willem Broos (The Jane, dEssensi).

Le Pristine
Paul de Meijer

Reserveren voor Le Pristine kan via www.lepristine.com

 

[/spb_text_block] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first last”]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!