Lekker feestelijk: 5 x cocktails met champagne

Champagne is dé feestdrank bij uitstek en dezer dagen worden er dan ook wereldwijd miljoenen flessen van verkocht. Wij geven je vandaag vijf ideeën voor champagnecocktails, zowel de klassieke zoals de Kir Royal als de gewaagdere zoals Cotton Candy Champagne.

Kir Royal

9 cl champagne – 1 cl crème de cassis 

Deze variant op een Kir (witte wijn met crème de cassis) is een Franse klassieker die ook bij ons een vaste waarde is op menige aperitiefkaart.  Oorspronkelijk werd de witte wijn met cassislikeur blanc-cassis genoemd maar het drankje draagt al enige tijd de naam van Félix Kir (1876-1968), burgemeester van Dijon. Hij maakte het drankje populair door het te schenken tijdens recepties. Vervang de witte wijn door champagne en je krijgt een ‘koninklijke’ versie. Naast de Kir Royal bestaan er nog meer dan tien andere varianten op de Kir.

Mimosa

7.5 cl champagne – 7.5 cl sinaasappelsap 

De Mimosa is genoemd naar de felgele bloemen van de mimosaplant. De Engelse variant op de Mimosa is de Bucks Fizz die bestaat uit 10 cl champagne en 5 cl sinaasappelsap. Daarnaast bestaan er nog tal van varianten op de mimosa, met andere vruchtensappen of limonades.

Bellini

10 cl champagne – 5 cl perzikpuree

De originele Bellini (geboren in Italië ergens tussen 1934 en 1948) wordt gemaakt met prosecco, maar omdat alles beter is met champagne, mag deze zeker niet op het lijstje ontbreken. Giuseppe Cipriani, die de befaamde Harry’s Bar in Venetië opende, noemde zijn cocktail naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. De kleur deed hem denken aan diens schilderijen. De Bellini was oorspronkelijk een seizoenscocktail in Venetië, maar werd later ook een hit bij Harry’s Bar in New York en nadat een Franse ondernemer de perzikpurée het hele jaar door verscheepte naar Venetië en New York, werd het drankje het hele jaar door beschikbaar.

Alternatieven voor de perzikpuree zijn mandarijnsap (Puccini), gepureerde aardbeien (Rossini) of granaatappelsap (Tintoretto).

Poinsettia

7 cl champagne – 7 cl veenbessensap – 1.5 cl cointreau – garnituur: verse rozemarijn  en/of veenbessen

De poinsettia is vanwege zijn dieprode kleur genoemd naar de poinsettia-plant, beter bekend als de kerstroos.

Cotton Candy Champagne

suikerspin – St Germain Elderflower – (roze) champagne 

Gebruik bij voorkeur een vers toefje suikerspin, giet er een klein schuitje St. Germain over en voeg dan de (roze) champagne toe. Een heerlijk fluffy cocktail voor de zoetekauwen onder ons!

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!