Lekker lokaal: Belgische wafels met frambozen

Er bestaan honderden redenen om wafeltjes te bakken. Je kan ze eten als ontbijt of tussendoortje en je kunt er om het even wie mee verrassen. Serveer de wafels met verse frambozen of eventueel ahornsiroop.

Recept: Sarah Puozzo

BENODIGDHEDEN:

Voor 6 wafels | 55 min

  • 180 g bloem
  • 125 ml volle melk (kamertemperatuur)
  • 125 ml water
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 7 g droge gist
  • 1 ei
  • snufje zout
  • extra boter

BEREIDINGSWIJZE:

Smelt de ongezouten roomboter op een laag vuurtje in een pannetje en laat afkoelen. Neem een ruime kom en los de droge gist op in de melk. Voeg daarna het water toe. Meng goed.

Zeef de bloem en voeg toe aan het vloeibare mengsel terwijl je goed mengt. Splits het ei en voeg de eierdooier toe aan het deeg en meng goed.

Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Spatel daarna het eiwit onder het deeg. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 45 min op kamertemperatuur staan.

Verwarm het wafelijzer en smelt er wat boter op. Maak gelijke deegballetjes van ongeveer de grootte van een pingpongbal op het apparaat. Bak de wafels ongeveer 8 min of tot ze goudbruin zien (afhankelijk van je wafelijzer).

Serveer de wafels met verse frambozen en eventueel wat ahornsiroop zoals op de receptfoto.

Zie ook: Havermoutwafels van Cookameal

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!