Leven na de Bocuse: Piet Vande Casteele gaat zijn eigen weg

Leven na de Bocuse: Piet Vande Casteele gaat zijn eigen weg
7 juni 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Er is leven na de Bocuse. Piet Vande Casteele, die samen met Lode De Roover en de rest van het Belgische Bocuse-team, het hele traject van Harelbeke over Turijn en Lyon heeft gevolgd, gaat voortaan z’n eigen weg. Hij start z’n eigen cateringbedrijf, met een zelf ontworpen foodtruck.

Terwijl chef Lode De Roover een tweede deelname aan de Bocuse nog niet bij voorbaat uitsluit, is voor de jonge Vande Casteele het Bocuse-avontuur definitief voorbij. Hij is immers enkele maanden te oud voor een tweede deelname als commis.

Piet Vande Casteele heeft een opmerkelijk traject gelopen. Aanvankelijk leek niets erop te wijzen dat hij in de horeca zou terechtkomen. Hij studeerde voor kinesist, maar dat leek hem niet te liggen en zo koos hij ervoor z’n leven een totaal nieuwe richting te geven. En zo stond hij voor hij aan het avontuur begon, amper anderhalf jaar in de keuken.

OPMERKELIJKE PROGRESSIE

“Maar op dat anderhalf jaar had hij al zoveel progressie gemaakt, dat het duidelijk was dat die jongen véél in z’n mars had”, zo verklaarde coach Jo Nelissen de keuze voor Vande Casteele als commis voor het Belgische team.

Vande Casteele heeft alle verwachtingen waargemaakt en heeft een groot aandeel in het succes van het Belgische team. En dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Na afloop van de finale in Lyon had hij de werkaanbiedingen er maar uit te kiezen.

CECILE

Maar Piet had andere plannen: het was tijd om uit de schaduw te komen en zelf op het voorplan te treden. Hij kocht een oude stacaravan op en bouwde die om tot een multifunctionele foodtruck en noemde die naar z’n recent overleden grootmoeder.

Multifunctioneel in die zin dat er twee bedieningsluiken zijn. Via het ene luik kan hij de gasten hapjes serveren; het andere is ingericht als bar.

Multifunctioneel ook in de zin dat de foodtruck kan ingezet worden om broodjes pulled pork te maken, maar net zo goed om kreeft te serveren. Fingerfoodhapjes voor een receptie, maar net zo goed een compleet walking diner.

“Ik luister naar de klanten en naar hun wensen. In principe kan ik alles serveren wat ik zélf lekker vind, en dat is nogal wat. (lacht) Laagdrempelig gebracht, maar kwalitatief, professioneel en met oog van detail. Zoals ik het geleerd heb tijdens de Bocuse, dus.”

www.duchateau-catering.be

Foto’s: Kamill Cosemans

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*