LOF restaurant krijgt nieuwe chef: ‘Ik ben overtuigd dat hij LOF naar een hoger culinair niveau zal tillen.’

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

West-Vlaming Hannes Vandebotermet roert voortaan in de potten LOF restaurant in Pillows Grand Hotel Reylof in Gent begint aan een nieuw hoofdstuk.

Hannes Vandebotermet uit Koksijde, die al bijna 4 jaar als souschef in de keuken stond, neemt het roer over. “Ik ben van bij het begin betrokken bij het hele traject met Ron Blaauw”, vertelt hij trots. “Ik vind het geweldig dat ik vanaf nu mijn eigen creatieve toets kan geven aan dit concept. Ik heb er alvast ongelofelijk veel zin in om onze gasten te verwennen met verrassende gerechten.”

Logische opvolger

Ervaring deed Hannes behalve bij LOF de afgelopen jaren op bij gerenommeerde restaurants Senderense** (Parijs), Ter Leepe* (Brugge), Ricard Camarena** (Valencia), Volta (Gent) en Hertog-Jan*** (Zedelgem). “Toen de directie mij vroeg of ik zin had om aan de slag te gaan als chef, twijfelde ik geen seconde”, lacht Hannes. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik grote ambitie had om zelf de keuken te leiden en mijn eigen stempel te kunnen zetten.”

“Ik krijg nog altijd, iedere dag opnieuw, een kick als ik gasten écht zie genieten van mijn creaties. Dat maakt me zo ontzettend trots en motiveert me om door te gaan”.

Voor Anna Rollema, General Manager Pillows Grand Hotel Reylof, was Vandebotermet de enige logische opvolger: “Hannes is een fantastische kok, zijn stijl past volledig bij het concept van LOF”, vertelt Anna. “Ik ben er van overtuigd dat hij LOF naar een nog hoger culinair niveau zal tillen.”

Hannes is naar eigen zeggen ‘geboren als kok’: “Als 15-jarige economiestudent stond ik reeds achter het fornuis. Koken was mijn ding! In de hotelschool Ter Duinen leerde ik mezelf en mijn gevoelens uit te drukken in gerechten. En ik krijg nog altijd, iedere dag opnieuw, een kick als ik gasten écht zie genieten van mijn creaties. Dat maakt me zo ontzettend trots en motiveert me om door te gaan”.

Coronaproof

Gasten van Lof restaurant kunnen in alle veiligheid genieten van elegante luxe in het hotel Pillows Grand Hotel Reylof. Binnen heeft het interieurteam het restaurant omgetoverd tot een veilige haven met voldoende ruimte tussen de tafels. En natuurlijk is er ook de prachtig aangelegde binnentuin waar gasten heerlijk kunnen tafelen op het grote terras. Hannes vertelt: “Ik vind het een extra uitdaging om onze klanten tijdens deze toch wel heel speciale periode in alle veiligheid mijn creaties te laten ontdekken. Klanten zijn blij dat ze terug mogen komen, en ik, ik sta te popelen om hen culinaire hoogtepunten te bezorgen!’

LOF Restaurant
Hoogstraat 36
9000 Gent
België
Tel. +32 9 235 40 70
info@lofrestaurant.com
www.lofrestaurant.com

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!