LOF Restaurant

LOF Restaurant
23 juli 2019 Bernd De Cre
Lof breed interieur

LOF Restaurant
Hoogstraat 36
9000 Gent
België
Tel. +32 9 235 40 70
info@lofrestaurant.com
www.lofrestaurant.com

Wil je graag ongebreideld genieten van culinaire creaties in een unieke historische setting? Zoek niet verder dan Lof Restaurant. Gelegen in het hartje van Gent vinden we de voormalige Residentie van Baron Olivier Reylof. Dit beschermd monument is de locatie van Pillows Grand Hotel Reylof, Lof Café, The Living Bistro en Lof Restaurant.

Het hotel is een plek waar pure verwennerij met uiterste gastvrijheid samen komen. Geen vraag van een gast is teveel of te moeilijk. Lof Café is een trendy plaats om af te spreken waar je op de juiste plaats bent voor de snellere hap, cocktail of top koffie. De Bistro staat dan op zijn beurt weer in voor de klassiekere kaart. Samen vormen ze een totaalconcept voor de exquisiete levensgenieters onder ons. De klasse en grandeur worden al direct duidelijk wanneer je binnenkomt langs de grote entree. Dit was vroeger de poort waarlangs de baron met koets binnen kwam gereden.

Voor Lof restaurant waren ze bij Pillows op zoek naar iemand die een eigentijdse keuken kan brengen met een grote culinaire ontdekkingsfactor. Die persoon vonden ze in Ron Blaauw die reeds bekroond werd met verschillende Michelinsterren voor enkele van zijn andere concepten. Hij focust zich op eerlijke kwaliteitsvolle no-nonsense gerechten die voor zich spreken. Eén schoolvoorbeeld daarvan is zijn boneless sparerib met huisgemaakte sambal. Die oosterse toets vinden we vaker terug, maar steeds als een subtiele smaaktoevoeging. De dagelijkse leiding in de zaak is in handen van Jasper Maatman, samen met Ron Blaauw werken ze het concept uit en op die manier worden gekende gerechten omgetoverd tot een hele nieuwe originele belevenis. Die spektakelelementen zijn ook alom aanwezig bij de presentatie van de gerechten in de zaal. Zo wordt het roomijs bereid met vloeibare stikstof en wordt het dampend aan tafel gebracht. De gerookte paling is daarom ook een topper om het gezelschap te imponeren. De rook komt namelijk met de paling mee naar de tafel. Gerechten zijn er zowel om te delen of als je lekker alles voor jezelf wil kan dat zonder probleem.

Ben je in Gent en wil je een snelle hoogwaardige culinaire lunch? Dat kan zonder probleem: ze hebben een speciale formule voor de business lunch.