Lunchen is kinderspel

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

De eerste schooldag staat bijna voor de deur. Je kocht misschien al een nieuwe outfit, schooltas en pennenzak om het nieuwe schooljaar in schoonheid te starten. Maar denk je ook aan de verrijking van de innerlijke mens? Een dag aandachtig zijn in de klas en ravotten op de speelplaats (in die gloednieuwe outfit!) brengt nu eenmaal razende honger met zich mee. Om het extra leuk te maken, kan je jouw zoon of dochter zo nu en dan verrassen met een originele lunch. Geen inspiratie? Onderstaande recepten bieden een alternatief voor de saaie boterham met kaas of choco.

Wrap met kruidenkaas en zalm

Ingrediënten voor 1 wrap
1 wrap
2 eetlepels kruidenkaas of roomkaas
2 plakjes gerookte zalm of gekookte ham
Een handjevol ijsbergsla in reepjes
Enkele blokjes tomaat en/of komkommer

Besmeer de wrap met de kaas en beleg met de overige ingrediënten. Rol de wrap stevig op en snij in twee of in dunnere schijfjes.

Extra tip: de meeste supermarkten verkopen nu ook roze wraps (gemaakt van rode biet), ideaal voor een échte prinsessenlunch!

Mini quiches met ham en ananas

Ingrediënten voor 12 mini quiches
2 vellen bladerdeeg
6 eieren
200 ml melk of room
Boter (om de vorm in te vetten)
60 gram gekookte hamblokjes
3 schijfjes ananas
1 eetlepel bieslook of peterselie
Peper
Zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakblik voor 12 muffins in met boter. Meng in een kom de eieren, de melk, de hamblokjes en de ananas (in blokjes gesneden). Snij 12 cirkels uit het bladerdeeg en leg ze in de ingevette muffinvorm. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten (of tot ze goudbruin zijn). Werk af met de bieslook of peterselie.

Hartige cake

Ingrediënten voor 1 cake
4 eieren
250 gram zelfrijzende bloem
20 cl olijfolie
Ontpitte olijven
Gandaham (in reepjes gesneden)
Geitenkaas (in blokjes)
150 gram gemalen kaas
Boter (om in te vetten)
Bloem (om de bakvorm te bebloemen)

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eieren met de bloem en de olijfolie tot een egaal geheel. Voeg de hartige ingrediënten toe en kruid met peper en zout. Vet de bakvorm in en bebloem. Stort het mengsel in de bakvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten (of tot een satéprikker er droog terug uitkomt).

Extra ideeën

Een handjevol noten (eventueel met rozijnen)
Groeten (wortel, komkommer, radijzen, kerstomaatjes, bloemkool) en fruit (aardbeien, appel, banaan, sinaasappel, watermeloen, druiven) in balkjes of kleine stukjes gesneden. Voor een extra wauw-effect kan je de stukjes op satéprikkers schuiven
Stukje peperkoek
Gedroogd fruit (dadels, vijgen, abrikozen)

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!