Luxe producten en duurzaamheid: Royal Belgian Caviar bewijst dat het kan

We hechten steeds meer belang aan duurzaamheid en lokaal geteelde producten. Ook consumenten van luxeproducten beginnen het ethische aspect van hun voeding in vraag te stellen. Kan foie gras nog? En wat met kaviaar? Daar wil Royal Belgian Caviar een antwoord op bieden. Als wereldwijde pionier bewijzen ze dat duurzaamheid en kaviaar hand in hand kunnen gaan.

100% Belgisch

Royal Belgian Caviar is wereldwijd de pionier van ‘het zwarte goud’. Maar om het product duurzaam te kunnen produceren kwam er heel wat voorbereiding aan te pas. “Door indoor te kweken en water uit ondergrondse bronnen in onze kwekerij te laten stromen, controleren we de waterkwaliteit en vermijden we dat er elementen van buitenaf – zoals bijvoorbeeld vogels – het water bevuilen.”

Het product is überbelgisch en wordt streng gecontroleerd waardoor optimale kwaliteit gegarandeerd wordt. “In het binnenland kweken, onafhankelijk van natuurlijke waterlopen, vermijd het contact met wildpopulaties vissen, wat aangemoedigd wordt door ecologisten wereldwijd” legt Royal Belgian Caviar uit. Hierdoor wordt niet alleen duurzaamheid gegarandeerd, maar zal de smaak er ook de vruchten van plukken. “De smaak van de kaviaar wordt bepaald door de waterkwaliteit maar ook door de voeding. Royal Belgian Caviar maakte als één van de eerste ter wereld steurvoeders en doet dit nog steeds volgens geperfectioneerd recept op basis van marine proteïnen.”

Duurzame steur: niks gaat verloren

 Alle steuren komen uit eigen kweek en worden eveneens gevoed met voeding uit eigen productie. “Niet de goedkoopste bron maar wel één die het voedsel van wilde steur nabootst. Voor dezelfde redenen die Royal Belgian Caviar zijn goede smaak geeft is ook het steurvlees van uitstekende kwaliteit.” Naast heerlijke kaviaar biedt Royal Belgian Caviar ook uitstekende steur aan, een vis met zeer veel unieke culinaire toepassingen. “Warm gerookt is de meest bekende en Royal Belgian Caviar biedt dat product sinds dit jaar ook aan. Met een structuur die verschilt van alle andere vissoorten kan men de steur in mooie feuilles snijden als smakelijke decoratie op een gerecht. Andere toepassingen van steurvlees zijn: ceviche, carpaccio, slow cooking en zelfs extreme slow cooking zoals Joël Rammelsbergh het voordoet bij San Gent.” zie hieronder Royal Belgian Caviar.

In het hele proces gaat er ook niets verloren, want elk deel van de steur is bruikbaar. “De kaviaar en het vlees worden gegeten, de koppen worden gebruikt om bouillon te maken en de overige delen van de steur gebruiken we om kwalitatieve, proteïnerijke huisdiervoerders van te maken.”

 

Duurzaam Kaviaar Luxe producten Steur

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer