Lys d’Or en Heritage slaan de handen in elkaar met verrassend viergangenmenu

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Het blijft goed nieuws regenen voor liefhebbers van de betere keuken in Gent. Chef-kok en eigenaar Ignace Wattenberge serveert Belgisch-Franse seizoenskeuken. Sterrenchef Sebastian Sandor richt zich vooral op groenten en vis in een gastronomisch jasje. Toch besloten de twee chefs om de krachten te bundelen en een verrassend viergangenmenu samen te stellen.

Lys d’Or

Ignace Wattenberge is een ervaren chef met enkele gerenommeerde zaken op zijn lijstje. Zo stond hij reeds te koken naast Wout Bru én Gert De Mangeleer. Ignace leerde van de beste en waagde in 2018 de grote sprong naar een eigen restaurant. Hij had een heldere visie om de klassieke restaurantcultuur terug te brengen naar Vlaanderen, maar dan in een modern jasje. Zo kreeg zijn restaurant Lys d’Or een Belgisch-Franse à la carte keuken met focus op beleving.

Heritage

In het hartje van Gent vind je Heritage. Een restaurant met een unieke aanpak en verse, lokale en seizoensgebonden keuken. Heritage is alles behalve klassiek maar blijft hun gasten keer op keer verwonderen. Chef Sebastian Sandor leeft met de seizoenen mee en dat merk je zeker aan de menukaart. Van langoustine met bruine boter tot oester, koolraap en zeewier.

Four Hands take away

Dit weekend organiseren Lys d’Or en Heritage een verrassende take away. Chef Ignace en chef Sebastian slaan de handen letterlijk én figuurlijk in elkaar en hebben voor deze gelegenheid een heerlijk viergangenmenu samengesteld. Op vrijdag 15 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei brengen ze het beste van twee werelden samen in dit menu.

Voorgerechten
Garnaal / witte asperges / vlierbloesem
~
Zeeduivel / puntarelle / sauce vierge

Hoofdgerecht
Lamsschouder / aubergine / morilles / jonge sjalot

Dessert
Aardbei / basilicum / witte chocolade / yoghurt

Viergangenmenu 45 EUR p.p.

Extra verwennerij:
Assortiment Iberico ham, Morcón, Salsichón – €15,00
Huischampagne Laurent Lequart sélection Lys d’Or – €29,00
Huisgin Lys d’Or – €45,00
Kaasbord – €8,00

Wijnselectie – ‘live’ gepresenteerd door onze sommelier:
Bourgogne Chardonnay – Domaine Vincent Bouzereau – 2018 (wit) – €27,00
Badilante – Podere 414 Morellino di Scansano – 2017 (rood) – €22,00
Combinatie Bourgogne & Badilante – €45,00

Bestellen kan telefonisch via 09 430 11 30, online op https://lysdor.ccvshop.be of via e-mail op info@lysdor.be

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!