Nu verkrijgbaar: Culinaire Ambiance Juni: Happy Hour

De teerling is geworpen. We mogen weer genieten. Eten en drinken zonder enige rem. De controle loslaten en het leven ondergaan. Of toch bijna. Op voorwaarde dat het tot 22 uur is en we buiten zitten. Ik voel me op hol geslagen wild wanneer ik de tiende poging onderneem om een tafeltje in het centrum van Antwerpen te bemachtigen. Wat had ik nou gedacht. Overal zitten ze vol of werken ze niet met reservaties. Aan dat tweede wil ik me zelfs niet wagen. Na veel bloed, zweet en tranen lukt het me om één vierkante meter te reserveren juist buiten het centrum, dat is al een mooi begin.  

Het is overduidelijk. De vrolijke mensenmassa is niet in toom te houden. Ze willen en zullen feest vieren, want het einde van ons collectief lijden is in zicht. De grote angst is weg, de horeca mag weer open, de champagne zal rijkelijk vloeien. De uitbaters maken zich klaar voor hun belangrijke dag. De grote lenteschoonmaak is begonnen. Overal in het straatbeeld zie je eigenaars met tuinslangen, parasols en een portie heerlijk enthousiasme. Ik moest meteen denken aan die zin van Pieter Geert Buckinx. “De droefheid leert ons wat de vreugde waard is.” 

Daarom vieren we met dit magazine feest. Voorzichtig, weliswaar. Maar feest is feest. We wijzen je de weg richting de hipste bars van het moment. Genieten van het leukste uur van de dag, hello happy hour! Omarmen Belgische spirits. De heerlijkste cocktails? Die maak je dit jaar met tequila. Onderweg springen we binnen bij Gucci Osteria, een unieke samenwerking tussen sterrenchef Massimo Bottura en modehuis Gucci. “Gastronomie en mode zijn twee verschillende uitingen van cultuur en traditie, en kunnen elkaar perfect inspireren.” In eigen land geeft Sergio Herman geeft ons een voorproefje van zijn nieuwste kookboek New Italian. Een aperitief van de bovenste plank. Buon appetito!

Voor iedereen die houdt van culinair genieten

Van streetfood tot gastronomisch tafelen, van artisanale bakker tot sterrenchef. Wij houden je up to date: de lekkerste adresjes, new places to be, chefs met vaste waarde en opkomende talenten. Ben je zelf een echte keukenprins – of prinses? Ga dan aan de slag met onze exclusieve recepten.

Neem een abonnement op Culinaire Ambiance en ontvang 10 uitgaves vol met:

  • Inspirerende recepten, tips & tricks uit eigen keuken;
  • Het laatste culi-nieuws op een rijtje;
  • Verhalen en inspiratie van bijzondere foodliefhebbers;
  • 3 x per jaar een themaspecial.

Verschijningsdatum

Op onderstaande data ligt het Culinaire Ambiance magazine in de winkel. Abonnees ontvangen het magazine een paar dagen eerder via post.

Ambiance februari: 23 januari
Ambiance maart: 20 februari
Ambiance april: 20 maart
Ambiance mei: 24 april
Ambiance juni: 22 mei
Ambiance kust: 25 juni
Ambiance design: 21 augustus
Ambiance oktober: 25 september
Ambiance november: 23 oktober
Ambiance feest: 20 november

Overzicht van eerdere edities

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!