Maison Dandoy

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

MAISON DANDOY
Steenhouwersvest 59
2000 Antwerpen
Tel. 03 369 34 33
www.maisondandoy.com

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Maison Dandoy heeft een bijzonder indrukwekkende geschiedenis. Zo ging dichter Charles Baudelaire er geregeld langs voor de artisanale peperkoek en tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Maison Dandoy zoetigheden produceren. Toen was de melkvoorraad zodanig uitgeput dat er enkel biscotte sucrée was. Simpel en tegelijk zalig lekker. Op hetzelfde elan – heerlijke eenvoud – draaide de productie in 1948 opnieuw op volle toeren. Vanaf toen waren alle Dandoy-specialiteiten opnieuw te verkrijgen. Vandaag is de zevende generatie van de familie Dandoy aan zet. Traditionele recepten en nieuwe ideeën voeden het DNA van het koekjesatelier. De werkplaats en het aanbod zijn wat groter geworden en het aantal winkels is vermenigvuldigd, maar de ambachtelijke bereidingswijze is dezelfde gebleven. Met hoogwaardige grondstoffen en volgens de recepten van 180 jaar geleden wordt elke lekkernij zorgvuldig met de hand gekneed. Vakmanschap, innovatie en kwaliteit staan hoog op de agenda bij de familie Dandoy. Tegelijk streeft het bedrijf een zo natuurlijk mogelijke aanpak na. Dat begint bij de nauwgezette selectie van de grondstoffen zonder bewaarmiddelen en respect voor het milieu. Zo geniet je helemaal zorgeloos van je koekje. De mild gekruide speculoos, het knapperige amandelbrood, het zoete pain à la Grecque of een van de lekkere koekjes: Maison Dandoy tovert een glimlach op je gezicht. Voor jonge kinderen en oudere zoetekauwen.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!