Marijn Coertjens

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

MARIJN COERTJENS
Burgstraat 151
9000 Gent
Tel. 09 233 48 01
www.marijncoertjens.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Patissier-chocolatier Marijn Coertjens had al de halve aardbol rondgezworven voor hij zichzelf klaar achtte om een eigen zaak te beginnen. Daarvoor koos hij een prachtig 17de-eeuws pand in Gent uit, een stad waarvan hij als Kempenzoon had leren houden doordat zijn broer er woont. De mooie winkel, met een tien meter lange toog, biedt zicht op het atelier. Hoe gedreven Coertjens is, wordt duidelijk als je weet dat hij zich – als patissier – in zijn vrije tijd specialiseerde in chocolade en hij zijn vakanties bij z’n vroege werkgevers (waaronder Patisserie Manus en Kasteel Withof in Brasschaat) opofferde om in Japan stage te gaan lopen. Zijn inzet leverde hem wel een topfunctie op in het prestigieuze Peninsula Hotel in Hongkong, waar hij vijf jaar lang de chocoladeafdeling leidde. Nog iets wat z’n gedrevenheid illustreert: de dertien nationale en internationale wedstrijden waar hij aan deelnam, met als klap op de vuurpijl zijn bronzen medaille in de World Chocolate Masters in 2015. De opening van zijn eigen zaak in 2016 deed hem natuurlijk zijn prioriteiten verleggen. Naast een mooi assortiment patisserie zijn de pralines en chocoladecreaties toch echt wel zijn specialiteit. In het erg ruime assortiment vind je naast pralines met klassieke vullingen vast en zeker verrassende smaakcombinaties, maar het gedurfde is nooit een doel op zich. Zijn voorliefde voor pure smaken koppelt hij aan verrassende vormgeving – zijn pralines zien er echt wel anders uit dan doorsnee en zijn vaak halve kunstwerkjes met opvallende prints. Die voorliefde voor smaak maakt ook dat hij er voor elke creatie de perfecte chocoladevariëteit – Coertjens werkt vaak en graag met originechocolade – weet uit te kiezen.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!