Matcha panna cotta

Recept door June D’Arville

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1,50 el matcha
  •  3,50 dl room
  •  100 g natuuryoghurt
  •  45 g suiker
  •  2 gelatineblaadjes
  •  plantaardige olie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Giet de room in een pannetje en verwarm het zachtjes, zonder koken.
  2. Week de gelatine enkele minuten in wat koud water tot het zacht is.
  3. Neem de pan van het vuur. Doe een scheut warme room in een kommetje en roer er de matcha stevig door tot je een donkergroen glad geheel krijgt.
  4. Giet de matcharoom opnieuw in de pan en roer goed. Voeg de suiker toe. Doe er dan de yoghurt en uitgeknepen gelatine bij. Roer goed tot de gelatine opgelost is.
  5. Vet enkele kommetjes of glazen in met een druppeltje plantaardige olie als je de panna cotta later op een bord wil storten voor het serveren. Giet er vervolgens de room in.
  6. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet de kommetjes minstens 8 uur of een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de panna cotta een uurtje voor het serveren uit de koelkast. Serveer je de panna cotta op een bord maar krijg je ze niet uit de kommetjes, laat ze 3 seconden in wat warm water staan en probeer opnieuw.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!