Matcha panna cotta

Matcha panna cotta
22 maart 2019 Raf De Mot
Door Desserts & Gebak, Recepten

Voor 4 persoon – Door June D’Arville

  • 1,50 el matcha
  •  3,50 dl room
  •  100 g natuuryoghurt
  •  45 g suiker
  •  2 gelatineblaadjes
  •  plantaardige olie
Giet de room in een pannetje en verwarm het zachtjes, zonder koken.
Week de gelatine enkele minuten in wat koud water tot het zacht is.
Neem de pan van het vuur. Doe een scheut warme room in een kommetje en roer er de matcha stevig door tot je een donkergroen glad geheel krijgt.
Giet de matcharoom opnieuw in de pan en roer goed. Voeg de suiker toe. Doe er dan de yoghurt en uitgeknepen gelatine bij. Roer goed tot de gelatine opgelost is.
Vet enkele kommetjes of glazen in met een druppeltje plantaardige olie als je de panna cotta later op een bord wil storten voor het serveren. Giet er vervolgens de room in.
Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet de kommetjes minstens 8 uur of een nachtje in de koelkast.
Haal de panna cotta een uurtje voor het serveren uit de koelkast. Serveer je de panna cotta op een bord maar krijg je ze niet uit de kommetjes, laat ze 3 seconden in wat warm water staan en probeer opnieuw.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*