MESA – Tastes of the World, een heel jaar lang

MESA – Tastes of the World, een heel jaar lang
20 september 2018 redactie
Door Nieuws

Nu zaterdag, 22 september, gaat MESA open, het permanente restaurant van Tomorrowland in de stemmige Antwerpse volkswijk Sint-Andries. Wij gingen al eens een kijkje nemen.

In een eerdere reportage in ons magazine kon je al lezen dat Manu en Michiel Beers, de organisatoren van Tomorrowland, fervente foodies zijn en dat dit gegeven mee het (culinaire) concept van het grootste dansfestival ter wereld heeft bepaald.

Dat ze daarmee trendsetters zijn geworden, hadden ze wellicht niet voorzien. Maar het is een feit: hun voorbeeld om op festivals kwaliteitsmaaltijden te brengen, krijgt meer en meer navolging. Als het woord “festivalkost” ooit van z’n negatieve bijklank verlost geraakt, zal dit voor een groot stuk de verdienste zijn van de broers.

Met MESA, het nieuwe restaurant dat dit weekend voor het eerst de deuren opent, is een logisch verlengstuk van de culinaire poot van het festival. Net als op het festival, draait het culinaire concept van MESA rond twee thema’s: Tastes of the World en het sharing concept.

Concreet betekent dit dat de kaart bestaat uit gerechten uit twaalf landen van over de hele wereld, weliswaar bereid met lokaal geteelde producten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producten, maar volgens de traditionele bereidingswijze.

Op het menu vind je onder andere een ceviche (Peru), Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterschelde paling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).

De gerechten zijn zoals gezegd bedoeld om te sharen: je neemt dan per tafel van vier – je moet per vier reserveren – drie (€45 per persoon) of vier (€55 per persoon) gerechten waar je dan als sharing dish samen van geniet.

Michiel de Bruyn werkte samen met de broers Beers de kaart uit. Uitvoerende chefs zijn Thomas Snijders, Laurens Sijssens en Peter Kawaki. Zelfstandig mixologist Paul Morel, eerder nog aan de slag bij The Jane, tekende voor de cocktailkaart. Gastvrouw is Senna Meloni.

Mesa, Kloosterstraat 99 – 2000 Antwerpen – https://mesa.world/ – Gesloten op dinsdag, lunch enkel op donderdag, vrijdag en zondag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*