Met deze tip schil jij je aardappelen in een paar seconden

Op de Belgische eettafel verschijnen er regelmatig aardappelbereidingen. Zeker wanneer je puree of gratin maakt, staat er je een hoop schilwerk te wachten. Aardappelen schillen is een tijdrovende bezigheid en als je toch snel wil gaan, snijd je misschien wel in je vingers. Gelukkig hebben we deze hack gevonden.

Je bent er vaak meer dan een kwartier mee bezig, en het voorverpakte alternatief smaakt niet even lekker. Schillen dan maar. Maar wat als je hier een tijdbesparende hack voor had? Zo schil je aardappels, zonder ze eigenlijk te moeten schillen. Klinkt gek? Dat is het eigenlijk niet. In dit filmpje wordt getoond hoe je aardappels kunt schillen door ze eerst te koken en achteraf de schil eraf te trekken.

Tip

Maak met een patattenmesje een ondiepe insnijding rond je rauwe aardappel. Kook nu je aardappelen, na het afgieten kun je zo de schil van de aardappel lostrekken met je handen. De hack werkt het beste met vastkokende aardappels én ze mogen niet te lang doorkoken. In deze video leggen ze het even voor je uit.

Video

LEES OOK: Fouten die je maakt bij aardappelpuree

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!