Met deze tips droogt je eten niet uit in de microgolfoven

Herken je ook het probleem dat je opgewarmd restje zo uitgedroogd smaakt of slechts een deel warm is? Wel, je bent niet alleen! Al lijkt een microgolfoven o zo handig, toch slagen we er niet altijd in om hem op een correcte manier te gebruiken.

Met deze vijf tips voorkom je bovenstaande situaties en kan je zonder zorgen genieten van je leftover!

Goed bewaren is de eerste stap

De eerste stap is ook meteen de belangrijkste. Als je je overschotjes goed bewaart, heb je meer kans op een lekkere opgewarmde maaltijd. Warme maaltijden laat je best eerst afkoelen alvorens je ze in de koelkast plaatst. Voorzie het ook van een deksel of een plasticfolie. Je bord een hele nacht op onbedekt het aanrecht laten staan, is een absolute no go.

Kies de juiste stand

Meestal doen we maar wat: we kiezen willekeurig het aantal watt en geven enkele minuten in. Een lager wattage zal ervoor zorgen dat je kipfilet minder uitgedroogd uit de microgolfoven komt. De vuistregel hier is dat je je eten liever wat trager opwarmt, dan kort en krachtig.

Gelijke en kleine porties opwarmen

Het is ongelooflijk frustrerend als je maaltijd aan de buitenkant gloeiend heet is, terwijl de binnenkant nog ijskoud blijkt te zijn. Dat kan je heel eenvoudig vermijden door je eten in kleine stukken te verdelen. Daarnaast kan je je eten ook beter aan de buitenrand van het bord schikken omdat het daar sneller opwarmt.

Vocht toevoegen

Deze tip werkt voor elk type maaltijd. Pasta, rijst, aardappelen, vlees of vis: je gerecht besprenkelen met wat water of een glas water naast je bord plaatsen in de microgolfoven zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Een extra tip hierbij is dat je pasta- en rijstschotels best bedekt met een deksel of plasticfolie zodat het vocht niet kan ontsnappen.

Wees geduldig

Neem voldoende pauzes tijdens het opwarmproces en roer alles eens goed door elkaar. Door je maaltijd in stukken op te warmen, zorg je ervoor dat het gelijkmatig opwarmt én ook sneller, ook al lijkt dat niet het geval.

LEES OOK

Geniaal: zo maak je een gepocheerd ei in de microgolf

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!