Met dit geheime ingrediënt wordt je aardappelpuree nog smeuïger

Er gaat niets boven een heerlijk smeuïge aardappelpuree. Vergezeld met een warm stoofpotje of een knapperige visfilet, puree maakt je gerecht helemaal af. Maar wat als je deze klassieker naar een hoger niveau kunt tillen? Maak kennis met de Franse variant pommes de terre chantilly

Pommes de terre chantilly, is het ultieme bijgerecht wanneer je op zoek bent naar een volwaardig alternatief van de klassieke aardappelpuree. Het verschil? Dat zit in één geheim ingrediënt.

Pommes de terre chantilly

Zoals de naam het zegt, het geheime ingrediënt: chantilly cream, of crème chantilly, wat Frans is voor slagroom. De room wordt in het gerecht verwerkt voordat de puree in de oven belandt. Het resultaat? Een ongelooflijk lichte en smeuïge textuur. Hoewel de meesten onder ons al room toevoegen aan puree, is het verschil dat je het hier opklopt voordat je het bij je aardappelen doet. Een beetje zoals slagroom en wafels, maar dan zonder suiker natuurlijk. De kers op de taart: gesmolten kaas boven op het geheel. Heerlijk!

Recept 

6 tl ongezouten boter
0,5 kg aardappelen
2 tl zout
100 g Parmezaanse kaas
1/2 kopje volle melk
1 kopje zware room

Snijd 6 eetlepels boter in 12 kleine porties, laat op kamertemperatuur zacht worden. Smeer je ovenschotel in met boter. Zet de oven aan op 200°C. Maak in tussentijd de aardappelen klaar.

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van ongeveer 3 cm en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur. Rasp ongeveer een half kopje Parmezaanse kaas.

Haal de aardappelen door een zeef in een grote kom. Doe er de boter en een scheutje melk in. Meng het geheel tot de boter volledig is gesmolten.

Nu komt het belangrijke deel: bewaar je room in de koelkast totdat je klaar bent met het bovenstaande. Klop de room 3-5 minuten met een keukenmixer, elektrische mixer of – voor de echte durvers – armkracht.

Voeg 1/3 van de room bij je aardappelen. Roer tot je een smeuïge puree krijgt. Je zou dit gerecht zo al kunnen serveren, maar we beloven je dat het nog lekkerder wordt als je de aardappelen in een beboterde ovenschaal schuift, met wat geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Laat het 10 minuten rusten voor je het serveert. Smakelijk!

Bron: https://www.thekitchn.com/pommes-de-terre-chantilly-chantilly-potatoes-23002783

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!