Michaël Sels wijkt af van dieetcultuur in nieuw programma

Aankomend weekend komt njam! met een nieuw programma op de proppen. Diëtist, auteur en chef-kok Michaël Sels zal de kijkers inspireren met smakelijke en vooral ook uitgebalanceerde recepten voor een gezond lichaam. Als hoofddiëtist van het UZA wil hij zijn rijke kennis over voeding delen om mensen te motiveren om bewuster te eten. “Ik focus mij liever op wat je wél mag eten.”

Met ‘Lekker Lang Leven’ wil Michaël voeding in een positief daglicht stellen. Hij wijkt af van de dieetcultuur waar we onszelf te vaak in verliezen, en focust op wat je wél mag eten.

Voeding als brandstof

Voeding is de brandstof van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat we de kracht vinden om aan de dag te beginnen en het bouwt mee aan ons immuunsysteem. Voeding kan gezellig zijn wanneer we uren aan tafel zitten met vrienden en familie, maar het kan ook een tikkende tijdbom zijn voor mensen die leiden aan obesitas, diabetes of hart- en vaatziekten.

Om die redenen wil Michaël mensen op een leuke en laagdrempelige manier iets bijbrengen over voeding. Balans is een waarde die centraal staat in het programma. Je mag eten zonder jezelf beperkingen op te leggen, zolang je maar bewust bezig bent met wat en hoeveel je eet.

Zijn missie

Sels streeft ernaar om mensen iets meer te doen stilstaan bij wat ze eten. Hij voorziet verrukkelijke en eenvoudige recepten met gezonde ingrediënten. In een mum van tijd eet je vanzelf gezonder dan voorheen. Daarnaast zal hij zijn beste tips delen over alles wat met voeding te maken heeft. Van ketogeen diëten tot de beste ontbijtjes. Michaël behandelt elk onderwerp met passie en is alvast zeer enthousiast om aan de slag te mogen gaan bij njam!.

“Ik ben bijzonder blij dat ik vanaf nu ook op njam! mensen kan inspireren om gezonder en bewuster met eten om te gaan. In plaats van minder nodig ik alle kijkers uit om samen met mij voor méér te gaan en je zal zien, dat beloof ik je, de rest volgt vanzelf!”, aldus Michaël Sels.

Je kan ‘Lekker Lang Leven’ op zondag bekijken om 11u, 16u en 23u op njam!.

LEES OOK

Dominique Persoone: ‘Ik ben geen sterrenchef, maar ik kan wél toegankelijk eten maken’

njam logo

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!