Miloma

Miloma
16 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

MILOMA
Nieuwpoortlaan 105
8434 Lombardsijde-Bad
Tel. 0468 13 65 55
www.miloma.be

In september 2017 kocht het jonge horecakoppel Max en Djamila een oude hoeve in Lombardsijde om die op een half jaar tijd volledig eigenhandig te verbouwen alvorens er rond Pasen 2018 hun eigen restaurant te openen. Chef Max Milonton leerde de stiel bij onder meer Zilveren Bocuse Roland Debuyst en tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox in De Panne. Hij noemt hen nog steeds zijn mentoren, die bij hem de liefde voor de klassieke Franse keuken bijbrachten. Die liefde is altijd gebleven, ook al trok hij voor hij samen met Djamila aan hun eigen avontuur begon, nog enkele jaren naar het buitenland om zijn horizon te verbreden. Het resultaat is een mooie, beperkte kaart met Belgisch-Franse klassiekers, bereid met dagverse kwaliteitsproducten. We denken dan aan een bouillabaisse, simmental filet pur, gebakken slibtong en in het seizoen heerlijke wildbereidingen. Naast de kaart zijn er ook nog suggesties, die om de drie à vier weken veranderd worden. Deze kleinschalige aanpak geeft het koppel niet alleen de mogelijkheid om alles met hun tweetjes te blijven bolwerken, maar zo kunnen ze ook kort op de bal blijven spelen en het seizoenaanbod van hun leveranciers volgen én tegelijk alles zelf doen. De frietjes zijn handgesneden, alle fonds zijn zelfgemaakt, de garnalen in de tomaat-garnaal zijn handgepeld. Mousseline, béarnaise en andere klassieke sauzen worden met zorg en verfijning à la minute bereid. Hoewel Max en Djamila graag toegeven dat de verbouwing een werk van lange adem is, is het er nu al erg gezellig. Je komt binnen langs een salonnetje met open haard, waar je je aperitief kunt nemen of achteraf de koffie, met ook nog een tafeltje met zicht op de keuken. Verderop kom je dan in de zaal van het restaurant, waar Djamila voor een supervriendelijke bediening zorgt. Een adresje dat nu al mooi is, maar dat in de komende jaren alleen maar nóg mooier gaat worden.