Mission Masala: "Spice it up, Gent!"

Mission Masala komt thuis. Met twee succesvolle foodtrucks en één populair Antwerps restaurant kiezen Tim en Pavan weer voor de plek waar allemaal begon. Samen brengen ze kleurrijke Indian soulfood naar het Gentse Sint-Jacobs.

Authentieke Indische smaken met een Westerse twist. Ook in deze Gentse editie zet gastvrouw Pavan haar Indische roots helemaal in de verf. Mission Masala biedt een totaalplaatje van exotische smaakcombo's op het ritme van urban beats. 

Oost west, thuis best

De menukaart staat in teken van foodsharing. Geen nieuw concept, wel een manier om in één avond de smaakpapillen eens stevig uit hun comfortzone te halen. Beginnen doe je met krokante kleine papadums met een raita van gerookte rode biet, mango chutney en een spicy chilidip. Smaakexplosie in de mond, de toon is gezet.

De meerderheid van de gerechten zijn hier vegetarisch. Een gewaagde keuze? De Arteveldestad lijkt er meer dan ooit klaar voor te zijn. Op de veggiekaart staat een tandoori okra met een leuke mayo van curryblad. Vlamingen hoeven hun favoriete mayo dus niet te missen. East meets west, zoveel is zeker.

Kiezen is verliezen als vegetariër? De butter paneer van Mission Masala bewijst het tegendeel. Paneer is typisch Indische kaas - denk halloumi maar dan minder chewy- hier gemarineerd in yoghurt. Nadien nog even op de grill en geserveerd in een uitbundige butter curry saus. Fingerlicking good. Letterlijk, want hier mag je gerust met de handen eten.

De plantaardige keuken ontdekte recent de jackfruit. Een openbaring, want zijn vruchtvlees heeft veel weg van pulled pork. In India wisten ze dat al langer. De pittig gekruide pulled jackfruit krijgt hier een stevige ui-tomaten masala. Leuk geserveerd op little gem, klein gekropte Romeinse sla.

Tandoori centraal

Meatlovers niet getreurd, de signature butter chicken kon niet ontbreken op de Gentse kaart. Traaggegaarde tandoori kip in een rijke hartverwarmende tomatensaus. Op te dippen met kruidige rijst of een dampende roomali roti -flatbread uit Punjab-, recht van de bolvormige grill.

Foodsharing zet keuzestress helemaal buitenspel. Combineer dus naar hartelust met de crispy soft-shell krab met een Noord-Indische gekruide kurchan saus en een frisse cashew-juliennesalade.

Indian spiced drinks

Ook de drankkaart is resoluut kruidig en gaat helemaal voor homemade: de kruidenlikeur, tonic, vermouth en zelfs de kombucha is zelfgebrouwen. Het aanbod cocktails is weelderig, exotisch en gedurfd. Verder een mooi selectie natuurlijke wijnen en Indische whiskey voor liefhebbers. Afsluiten doe je met een pittige golden turmeric chai of een oppeppende Indische koffie.

Het interieur neemt je mee op sleeptouw door de straten van Delhi, inclusief tuktuk, kleurrijke lichtboxen en handgeschilderde Bollywood-illustraties. Pronkstuk is de halfopen keuken die de rijke tandoori-aroma's onmogelijk voor zichzelf kon houden.

Mission Masala
Adres: Bij Sint-Jacobs 19, 9000 Gent
Dinsdag tot donderdag
van 18 tot 22u
Vrijdag en zaterdag
van 18 tot 23u

http://www.missionmasala.be/

 

Gent Indische keuken Recensie Mission masala

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer