Motus

Motus
21 december 2018 Ambiance
Door Clubleden, Restaurants

Nieuwkomer Cedric Celis is erin geslaagd om een uitgeleefd baancafé om te toveren tot een gastronomisch restaurant dat huiselijke gezelligheid uitstraalt. Vlakbij het kruispunt van de A12 en de N16-verbindingsweg tussen Mechelen en Sint-Niklaas is Motus makkelijk bereikbaar, evenwel zonder dat je last hebt van lawaai. Zelfs niet wanneer je in de zomer buiten op het loungeterras geniet van je aperitief en amuses of koffie met degustief.

Wie alleen zou afgaan op zijn opleiding als patissier en z’n vorige werkervaringen bij Het Gebaar zou in de verleiding kunnen komen om chef Celis een dessertchef te noemen. Maar hoewel het klopt dat je zijn desserts zéker moet geproefd hebben, heeft de chef veel méér in zijn mars. Al in het eerste jaar dwong Motus een vermelding in de Gault&Millau-gids af en de ambitieuze chef ziet dit nog maar als een begin. Basis van zijn gastronomische visie is de keuken van de bomma: boerenkost, maar dan op een leuke, frisse en eigentijdse manier gebracht met oosterse toetsen. Zijn ossenstaart met gefermenteerde rode kool en ciderazijn en z’n krokant gebakken varkensschouder met structuren van rode biet zijn mooie voorbeelden van de chef zijn signatuur. Met een volle bezetting kunnen er tegelijk 26 mensen tafelen, wat perfect controleerbaar is. Maar doordat in de keuken alleen met dagverse seizoensgebonden producten gewerkt wordt en alles in eigen huis bereid wordt, tot en met het brood en de koekjes voor bij de koffie, is er geen à la carte-aanbod op de maandelijks wisselende kaart.

Voor de lunch heb je de keuze tussen twee tot vier gangen; voor het diner zijn dat dan vier tot zes gangen (44 en 74 euro), waarbij een aangepaste wijn per glas wordt aangeboden bij elke gang. Met in totaal een vijftigtal referenties is de wijnkaart trouwens sowieso erg mooi.

 

Motus Pullaar 245
2870 Puurs
Tel. 03 434 93 87
www.motusgastronomie.be