Mousse van Stilton en cacao

Mousse van Stilton en cacao
februari 21, 2019 Raf De Mot
In Desserts & Gebak

Yields4 Servings

Door Michael Vrijmoed, uit zijn nieuwe boek Eenvoud - Foto Heikki Verdurme


 115 g volle melk
 150 g stilton
 1 gelatineblaadje
 1 el balsamicoazijn
 4 room
 1 mespuntje cacao
 zout
Voor de vinaigrette van hazelnoot
 1 dl olijfolie
 2 el hazelnootolie
 1 el sherryazijn
 1 tl honing
 1 tl citroensap
En verder
 1 bosje raketsla
 1 stokbrood

1

Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk.

2

Week de gelatine in wat water en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de melk.

3

Giet het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast.

4

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

5

Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels en bestrooi de mousse met wat cacao.

6

Werk af met wat pluksels raketsla, de vinaigrette en wat stokbrood uit de oven.

Ingredients

 115 g volle melk
 150 g stilton
 1 gelatineblaadje
 1 el balsamicoazijn
 4 room
 1 mespuntje cacao
 zout
Voor de vinaigrette van hazelnoot
 1 dl olijfolie
 2 el hazelnootolie
 1 el sherryazijn
 1 tl honing
 1 tl citroensap
En verder
 1 bosje raketsla
 1 stokbrood

Directions

1

Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk.

2

Week de gelatine in wat water en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de melk.

3

Giet het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast.

4

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

5

Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels en bestrooi de mousse met wat cacao.

6

Werk af met wat pluksels raketsla, de vinaigrette en wat stokbrood uit de oven.

Mousse van Stilton en cacao
Facebook Comments

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*