Mousse van Stilton en cacao

Door Michael Vrijmoed, uit zijn nieuwe boek Eenvoud - Foto Heikki Verdurme

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen

  • Voor de mousse
    • 115 g volle melk
    • 150 g stilton
    • 1 gelatineblaadje
    • 1 el balsamicoazijn
    • 4 dl room
    • 1 mespuntje cacao
    • zout
  • Voor de vinaigrette van hazelnoot
    • 1 dl olijfolie
    •  2 el hazelnootolie
    •  1 el sherryazijn
    •  1 tl honing
    •  1 tl citroensap
  • Voor de afwerking
    • 1 bosje raketsla
    •  1 stokbrood

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk.
  2. Week de gelatine in wat water en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de melk.
  3. Giet het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast.
  4. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  5. Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels en bestrooi de mousse met wat cacao.
  6. Werk af met wat pluksels raketsla, de vinaigrette en wat stokbrood uit de oven.
Michaël vrijmoed Gault & millau Dessert van het jaar Stilton Cacao Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Bijgerecht Hapje

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties