Mousse van Stilton en cacao

Mousse van Stilton en cacao
21 februari 2019 Raf De Mot
Door Desserts & Gebak, Recepten

Voor 4 persoon – Door Michael Vrijmoed, uit zijn nieuwe boek Eenvoud – Foto Heikki Verdurme

  • 115 g volle melk
  •  150 g stilton
  •  1 gelatineblaadje
  •  1 el balsamicoazijn
  •  4 dl room
  •  1 mespuntje cacao
  •  zout

Voor de vinaigrette van hazelnoot

  • 1 dl olijfolie
  •  2 el hazelnootolie
  •  1 el sherryazijn
  •  1 tl honing
  •  1 tl citroensap

En verder

  • 1 bosje raketsla
  •  1 stokbrood
Warm de melk op en smelt de stilton in de warme melk.
Week de gelatine in wat water en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de melk.
Giet het mengsel in een kom en laat opstijven in de koelkast.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Vorm dikke quenelles van de stiltonmousse met behulp van twee lepels en bestrooi de mousse met wat cacao.
Werk af met wat pluksels raketsla, de vinaigrette en wat stokbrood uit de oven.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*