Musketeers: de grootste ‘kleine’ brouwerij van het Waasland

Musketeers: de grootste ‘kleine’ brouwerij van het Waasland
22 augustus 2018 redactie
Door Nieuws

Vandaag, woensdag 22 augustus, is gestart met de bouw van de nieuwe brouwerijsite voor de Musketeers. Met een brouwinstallatie van 50 hectoliter wordt de nieuwe site de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

Aan bierkenners hoeven we The Musketeers niet meer voorstellen. In 2000 begonnen enkele enthousiaste, jonge bierliefhebbers zo goed als zonder startkapitaal aan een project om craft beers te gaan brouwen.

Hoewel het nog steeds een ‘kleine brouwerij’ is, hebben The Musketeers nationaal en internationaal naam gemaakt met speciaalbieren met ene uitzonderlijk en verrassend karakter van uiteenlopende stijlen.

De brouwerij is het meest bekend voor z’n Troubadour-bieren en Belgian Legend Series. Een half jaar geleden ging de brouwerij van start met een nieuwe, gelimiteerde reeks: the bucket list – beperkt in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht. De naam – bucket list – slaat op het feit dat het stuk voor stuk experimenten zijn van de brouwers: bieren die ze alleen al voor zichzelf hebben willen creëren.

Met de lancering van die nieuwe reeks – ondertussen zijn er al twee versies verschenen – wilde de brouwerij wat animo creëren rond de nakende verhuis.

En daarmee is men dus zopas van start gegaan. Binnenkort zullen de Musketeer-bieren gebrouwen worden op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillies-Waas.

Uiteraard is er op dit moment nog niet erg veel te zien, maar de concepttekeningen zien er alvast veelbelovend uit.

De nieuwe brouwzaal wordt geïnstalleerd door de Duitse constructeur Rolec, die eerder al brouwzalen in Schotland (Brew Dog), Engeland (Meantime) en de VS (Lagunitas) installeerde, en ook al voor het Belgische Sint-Bernardus de brouwinstallatie leverde.

Per batch kan er 50 hectoliter gebrouwen worden – pakweg 20.000 glazen Troubadour. Op termijn wil de brouwerij het volume optrekken tot 15.000 hectoliter per jaar.

En er is meer: de oude steenbakkerssite bevindt zich op een knooppunt van wandel- en fietsroutes. Er komt dan ook een café-restaurant waar wandelaars en toeristen Belgische speciaalbieren kunnen degusteren. De Toeristische dienst van het Waasland gaat zelfs weekendarrangementen uitwerken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*