Nederland verliest gastronomisch toptalent

Nederland verliest gastronomisch toptalent
11 september 2018 redactie
Door Nieuws

In heel Nederland, maar ook bij ons, wordt met verslagenheid gereageerd op het voortijdige overlijden van Lotte Wolf, de 32-jarige wijnmaakster en topsommelière die onder meer nog zes jaar voor Sergio Herman heeft gewerkt.

Het nieuws werd vandaag, dinsdag 11 september, bekendgemaakt op de Facebookpagina van Bridges Amsterdam, het restaurant verbonden aan het Sofitel Legend the Grand Amsterdam-hotel waar ze wine director was nadat ze eerder al zes jaar sommelier was geweest bij Sergio Herman in Oud Sluis.

Lotte Wolf leerde haar passie kennen toen ze 18 was, op reis in Nieuw-Zeeland, en zich – zonder ook maar enige gastronomische achtergrond – bij een viersterrenhotel binnen te bluffen. Ze leerde er de Nieuw-Zeelandse wijnen kennen, en was meteen verkocht. Terug in Nederland mocht ze als assistent-sommelier beginnen bij Jamie Oliver en daarmee was de bal definitief aan het rollen.

Toen Oud Sluis in 2015 de deuren sloot, maakte Wolf van de nood een deugd en trok ze naar Zuid-Afrika om er zelf wijn te leren maken. Sindsdien is ze het wijnmaken blijven combineren met haar job als wine director in het Sofitel, en startte ze een eigen label – Lotte Wolf: Touch of Dutch – met voornamelijk natuurlijk gemaakte wijnen.

Wie haar persoonlijk gekend heeft, roemt haar voor haar kennis van zaken, haar passie en gedrevenheid en de manier waarop ze je dingen kon laten proeven die je nooit eerder ervaren had.

Maar ook als mens was Lotte, pas 32, top: vriendelijk, sociaal en altijd me haar voeten op de grond.

Namens de redactie van Culinaire Ambiance wensen wij familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte met dit immense verlies.

(Foto: Facebook Bridges Amsterdam)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*