Nicecream: ijs dat gezond voor je is

Elke week duiken we met foodblogger Yasmin Spaens van Geregeld Goesting de culinaire wereld in, op zoek naar leuke recepten of thema’s die onze keuken naar een hoger niveau tillen. Vandaag bereiden we nicecream met bananen, cacaopoeder en agavesiroop.

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • agavesiroop of honing
  • geraspte kokos
  • blauwe bessen

BEREIDINGSWIJZE:

Verwijder de schil van de bananen en snij de bananen in stukken. Doe ze in een diepvrieszakje en leg ze een nachtje in de diepvries.

Haal de stukken bevroren banaan uit de diepvries en doe ze in de blender of foodprocessor. Doe daarbij vier eetlepels cacaopoeder en een scheut honing of agavesiroop. Mix de ingrediënten tot je een smeuïg geheel krijgt.

Serveer meteen en maak met de ijslepel bolletjes of bewaar de crème nog even in de diepvries om later te smullen. Ik heb de crème nog een uurtje in de diepvries gezet, zo kon ik stevigere bollen maken.

Versier met blauwe bessen en geraspte kokos, yummie!

© Geregeld Goesting

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!