Niet te missen: Foodfest Cadzand brengt indrukwekkende line-up samen

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Tijdens het Hemelvaartweekend wordt Cadzand heel even de gastronomische hoofdstad van De Lage Landen. Sergio Herman en Syrco Bakker stelden een indrukwekkend programma samen dat niet alleen om gastronomie, maar ook om muziek draait.

Foodfest Cadzand heeft alles om uit te groeien tot een van de meest veelzijdige foodfestivals in Nederland en België. Om te beginnen kun je, zoals gebruikelijk op festivals, bij absolute topchefs gaan proeven van hun (signatuur)gerechten.

NORTH SEA CHEFS IN DE KIJKER

Het zijn er elf dit jaar, zes Belgen en zes Nederlanders, netjes verdeeld over de twee dagen (zondag en maandag 2-3 juni). Opmerkelijk: ze zijn alle twaalf lid van de North Sea Chefs. Inderdaad, ook de Nederlanders. Vandaag wordt immers de Nederlandse afdeling van deze oorspronkelijke Belgische vereniging voorgesteld. Hou voor meer nieuws daarover onze website Facebookpagina in ’t oog.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

De line-up mag er in ieder geval zijn. Bij de Belgen zijn het Bruno Timperman (Bruut),  Broes Tavernier (’t Vijfde Seizoen), Erwin Denys (Rascasse), Maarten Bouckaert (Castor), Edwin Van Goethem (’t Korennaer), Bart Gils (Signatuur) en Jeremy Girvan (privékok GJ Cook).

Bij de Nederlanders zijn dat dan Nicolas Misera Wentein (AIRrepublic – oké, Nicolas is eigenlijk een Belg), Edwin Vinke (De Kromme Watergang), Thijs Meliefste (Meliefste), Syrco Bakker (Pure C) en Soehil Bahadoer (De Lindehof). Bakker en Meliefste gaan beide dagen aan de slag, zodat er elke dag bij zeven chefs kan geproefd worden.

HOOG BEZOEK

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Die elf North Sea Chefs zijn weliswaar het uithangbord van het festival, maar daar blijft het niet bij. Er zijn immers nog tal van andere standjes en met Humus & Hortense wist het festival zowaar het beste veggierestaurant 2019 te strikken. Van hoog bezoek gesproken. Andere deelnemers: Butcher’s Dining, Vinum & Sensum, Joost Arijs, Van Tricht, Hierbas de las Dunas…

INTERNATIONALE JAM SESSIONS

Maar er is meer.  Enkele chefs van wereldfaam komen dat weekend naar Cadzand afgezakt om een jam session lunch of diner te verzorgen met Sergio Herman en Syrco Bakker of Nicolas Misera.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Zondag gaan Syrco en Sergio aan de slag in een 8-hands lunch met Vicky Cheng (VA Hong Kong) en Norbert Niederkofler, de driesterrenchef van St-Hubertus uit Zuid-Tirol. Trouwe lezers herinneren zich misschien nog de reportage enkele jaren geleden, waarbij Niederkofler Wout Bru liet kennismaken met de rijke terroir in Alto Adige.

’s Avonds slaan Sergio en Syrco de handen in elkaar met driesterrenchef Quinque Dacosta (Valencia) en Jordi Navarra (Toyo Eatery, Manila).

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Ondertussen, in AIRrepublic, verzorgt Nicolas Misera op zondag een 4-hands lunch en diner met tweesterrenchef Nicolai Norregaard van Kadeau (Kopenhagen). Op maandag deelt hij het fornuis met Joao Rodriguez (Lissabon).

MASTERCLASSES

En ook daar houdt het niet bij op. Zowel op zondag als maandag zijn er interessante masterclasses van onder meer Willem Hiele en Hendrik Dierendonck, waarin het wellicht om duurzaamheid en de toekomst zal gaan. Daarmee kaderen ook die spreekbeurten in de six beliefs,die het thema van Foodfest vormen.  Connection, value, appreciation, attention, integrity en self-reflection.

Net als vorig jaar kan Foodfest Cadzand ook dit jaar rekenen op een muzikale omlijsting waarin iedereen aan z’n trekken zou moeten komen.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Info: AIRrepublic, Maritiem Plaza – Cadzand, Nederland. Dagprijs 25€, voor een plaats aan tafel bij een van de jam sessions moet je vooraf reserveren. Dat kan via deze link.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!