Nieuw pop-uprestaurant in Kortrijk: wild van WILD

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Thijs Gelaude, Chaëlle Daneels en Hannes Desmedt hadden de winter vrij. Tijd voor een lange vakantie? Allesbehalve. Met z’n drieën gingen ze vol aan de bak en stampten ze WILD uit de grond: een pop-uprestaurant dat zich toelegt op … wild. We gingen naar de try-out en het moet gezegd worden: wij zijn er alvast wild van!

[/spb_text_block] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Voor wie nog nooit van Thijs, Chaëlle en Hannes zou gehoord hebben: we stellen ze even voor. Thijs verdiende z’n strepen al in tal van sterrenzaken, waaronder Bartholomeus (**) en wijlen Hertog Jan (***). Hannes is evenmin een groentje. Hij werkte eveneens in Hertog Jan en deed ook dienst in Hof van Cleve (***). Chaëlle heeft een hotelcarrière achter de rug en baat samen met Thijs Catering Cachette uit. Om maar te zeggen: dit trio heeft al wat ervaring op de teller staan. En dat hebben we gemerkt.

Idyllisch welkom

Bij aankomst valt ons meteen de toplocatie op waar WILD gelegen is. Het Kortrijkse domein Gulden Spoor is een en al cachet: een sfeervol verlichte dreef leidt ons naar een rustiek hoevecomplex, alwaar ons een hartelijk welkom te wachten staat. Binnenin wanen we ons in een idylle: hangplanten vallen sierlijk van het plafond naar beneden en brengen het houten decor tot leven.

Al snel krijgen we een eerste hapje voorgeschoteld: boterzachte tranches gedroogde ree met een uiterst delicate wildsmaak en meringues met binnenin een mousse van rucola en boschampignons (wat een heerlijk contrast tussen een luchtig krokantje en een volle, aardse sensatie!). Da’s meteen raak geschoten, denken wij dan.

Elke hap boeiend

Waren we bij de presentatie van het eerste hapje al verrast, dan zijn we dat bij de tweede amuse des te meer. In de wildgroei boven onze hoofden hangen crackers van sesamzaad en szechuanpepers die we mogen plukken om vervolgens naar binnen te spelen met een dip van gepofte zwarte look en ui. Heel inventieve uitvoering en wederom top van smaak.

Na een verfrissende mocktail – ondergetekende moet rijden – arriveert het eerste glas wijn. Daarvan willen we toch even proeven. Met de sprankel van een lekkere vinho verde nog in onze mond wagen we ons aan het voorgerecht. Ook daar zit het ‘m in de textuur voor ons. Oosterscheldekreeft gecombineerd met bietjes, butternut en dennennaald, het houdt elke hap boeiend.

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Klein maar groots

Qua grandeur wint de risotto met boschampignons en zwarte truffel zonder twijfel het pleit – met recht en reden het signatuurgerecht. De hete risotto wordt voor onze ogen in een bol Parmezaan gelegd waardoor de smaken van beide zich helemaal met elkaar versmelten. Een streling voor het oog, maar nog veel meer voor de tong. Een weelderige smeuïgheid barstensvol smaak doet onze smaakpapillen zinderen. Zó maak je een risotto.

Het hoofdgerecht dan: de barbarie-eend met groene kool en mousseline van aardappel en gekonfijte eendenbout houdt goed stand na bovengenoemde smaakbom. De combo van eend met kool is top, maar het is het kommetje met eendenbout en de mousseline dat met de kroon gaat lopen. En dat is eigenlijk een beetje de constante van de avond. De risotto daargelaten, zijn het vooral de kleine hapjes die ons het meest kunnen bekoren. Met hun smakenspel én met hun creativiteit en durf.

Eindigen doen we met een explosie van bosvruchten waarin we het bos effectief nog kunnen smaken. Je ziet het, dit pop-upconcept doet z’n naam alle eer aan. Een aanrader!

Waar? Domein Gulden Spoor, Ruitersweg 6, 8500 Kortrijk

 

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!