Nieuw restaurant zet Antwerpen en België in de kijker

Nieuw restaurant zet Antwerpen en België in de kijker
24 juli 2018 redactie
Door Nieuws

Eind juni is in het Radison Blu-hotel aan het Koningin Astridplein een nieuw restaurant geopend. Made in Antwerpen wil zich profileren als hedendaags en gemoedelijk, maar wil vooral de Belgische eet- en drinkcultuur promoten.

Niet slecht bekeken, voor een restaurant in een hotel met behoorlijk wat internationale gasten. “Het is inderdaad de bedoeling om voor een internationaal publiek onze kwaliteitsvolle lokale producten in de kijker te zetten”, zegt chef Erwin van Marle. “Onze signatuurgerechten getuigen van onze passie voor de Belgische keuken terwijl ook de drankkaart onze rijke bier- en wijncultuur in ere houdt.”

Het menu trekt dan ook volop de Belgische kaart, onder meer met een makreelbereiding in Seefbier, Noordzeegarnaal, en gerechten die bereid zijn met Belgische kazen.

Ook de drankkaart kleurt Belgisch met naast een (evident) ruim aanbod aan Belgische bieren – de Antwerpse bieren krijgen een aparte plaats op de drankkaart – ook Belgische wijn en Antwerpse gin.

Met voorgerechten tussen 8,5 en 16,5 euro en hoofdgerechten tussen 15 en 35 euro zijn de prijzen niet om achterover te vallen. Made in Antwerpen zet dan ook in op een ontspannen gemoedelijkheid. “Restaurant en bar zijn ideaal voor zakelijke diners, maar een romantisch etentje kan hier ook”, knipoogt de chef.

Het decor heeft een moderne look en feel, uitnodigend, met eigentijds maar tijdloos meubilair en een eclectische mix van stoelen en sofa’s. De bar ziet er eerder industrieel uit, met metalen toetsen en antieke bronzen klinknagels en scharnieren, die mooi contrasteren met de rijke muurbekleding en de postmodernistische wandpanelen.

Made in Antwerpen, Koningin Astridplein 7 – 2000 Antwerpen – Tel. 03 203 12 27 – www.madeinantwerp.restaurant

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*