Nieuwe klap voor Belgische gastronomie: Mastercook overleden

Nieuwe klap voor Belgische gastronomie: Mastercook overleden
16 april 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

België heeft opnieuw een gastronomische topper verloren. Mastercook Eric Martin, chef van Maison Lemonnier in Lavaux-Ste-Anne, is afgelopen weekend onverwacht overleden. Het nieuws raakte pas gisteren bekend.

Eric Martin groeide op in een horeca-omgeving – zijn ouders runden le Château de Lavaux-Ste-Anne. Maar een echte koksopleiding had hij niet gevolgd toen hij de restaurantkeuken van het kasteel van zijn moeder overnam.

In 1995 opende hij z’n eigen restaurant, Maison Lemonnier, op een boogscheut van het kasteel. Met gastenkamers en een prachtig terras met tuin. Sinds 2008 had hij z’n zoon Tristan als rechterhand aan zijn zijde. Samen stonden ze voor een moderne keuken met een mooie 17/20-score in GaultMillau.

Afgelopen weekend is Eric Martin op vakantie onverwacht overleden. Martin was lid van de Mastercooks – hij stond in februari van vorig jaar nog met een reportage in ons magazine – en voorzitter Frank Fol is kapot van het nieuws.

“Ik ben erg ontroerd, niet alleen omdat ik een goede vriend verlies, maar ook een geweldige chef-Mastercook. Eric was een persoonlijkheid die veel respect genoot van zijn collega’s. Hij was ook een groentechef die altijd de seizoenen respecteerde. Bovendien had hij een grote voorliefde voor regionale producten, met een voorkeur voor lokale groenten en champignons. We denken aan iedereen die getroffen is door dit verlies. Hij had samen met zijn zoon alles al goed georganiseerd in zijn restaurant, waardoor die het niveau van zijn vader verder blijven bepalen!”

Voor zover wij begrepen hebben, zal het restaurant donderdag opnieuw open gaan, met zoon Tristan voortaan als enige chef.

Namens de redactie van Culinaire Ambiance wensen wij Chef Tristan, familie en vrienden veel sterkte in deze donkere tijden.

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*