Nieuwe trend in horecaland: #tipthebillchallenge

Nieuwe trend in horecaland: #tipthebillchallenge
5 oktober 2018 egon
Door Nieuws

In een wereld die draait rond geld, geld en nog eens geld, is vrijgevigheid een zeldzame eigenschap. Niet veel mensen zijn bereid om meer te betalen dan nodig is. Toch zijn er op dit vlak gelukkig ook uitzonderingen. Op sociale media circuleert sinds enkele maanden de hashtag ‘Tip The Bill Challenge’

Vooral in de Verenigde Staten verdienen mensen die in de horeca werken meestal niet genoeg geld om elke maand rond te komen. Daarom rekenen zij vooral op klanten om bij elke rekening wat extra geld achter te laten. In Noord-Amerika is het bijvoorbeeld de norm om tussen de 20 en de 25 procent fooi achter te laten. Toeristen schrikken vaak als ze op vakantie een eerste keer de rekening krijgen, zonder dat ze hiervan op de hoogte te zijn. Pas als je weet dat horecapersoneel soms slechts enkele dollars per uur verdient, vallen alle puzzelstukjes in elkaar.

Sommige mensen hebben eerder dit jaar beslist om hierin nog een stapje verder te gaan en het horecapersoneel een hart onder de riem te steken. Zij kiezen ervoor om het volledige bedrag van de rekening nog eens achter te laten in de vorm van een fooi. Ondertussen zijn er op Instagram al 3816 berichten te vinden met de hashtag ‘#tipthebillchallenge’. Helemaal onbaatzuchtig zijn de mensen dus eigenlijk niet. Het bewijs van hun generositeit willen ze nog altijd met de hele wereld delen.

De kans dat deze trend de Atlantische Oceaan oversteekt en ook zijn intrede in ons land maakt, is klein. In België is het bijvoorbeeld niet de norm om veel fooi achter te laten, omdat mensen die hier in de horeca werken de dag van vandaag voldoende betaald worden. Wanneer er dan wel een fooi wordt achtergelaten, is dit vaak omdat de bediening of het eten uitzonderlijk goed was.

Wie meer wil weten over de actie, kan altijd hier terecht

View this post on Instagram

Done. #tipthebillchallenge @snoozeameatery

A post shared by Mathew Blades (@mathewbladesshow) on

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*