The World’s 50 Best Restaurants heeft een nieuwe voorzitter verkozen voor het selectiepanel voor de regio België, Nederland en Luxemburg. Willem Asaert, hoofdredacteur van Culinaire Ambiance, neemt de fakkel over van Dirk De Prins.

 

Elk jaar is het reikhalzend uitkijken naar The World’s 50 Best Restaurants-lijst en te ontdekken welke restaurants de beste ter wereld zijn én welke Belgische toppers een plekje in de lijst konden veroveren. Om een eerlijke vertegenwoordiging van de wereldwijde restaurantscène te waarborgen, wordt de wereld opgedeeld in 26 regio’s door The World’s 50 Best. Elke regio heeft een voorzitter die wordt aangesteld vanwege hun kennis in de restaurantwereld, hun onafhankelijkheid en hun contacten in de gastronomische sector. Elke voorzitter selecteert een panel van chefs, restaurateurs, foodcritici en professionele foodies. Al deze panels samen kiezen de 50 beste restaurants ter wereld.

 

Als voorzitter voor de Benelux zal Willem Asaert een panel van veertig kiezers in totaal samenstellen voor de stemming van de lijst 2018. De lijst voor 2018 zal uitgereikt worden tijdens de prijsuitreiking die dit jaar in Bilbao zal plaatsvinden.

Dit heeft de kersverse voorzitter zelf over zijn aanstelling te zeggen: “Voor het magazine Culinaire Ambiance is het fijn dat een internationale organisatie als The World’s 50 Best me voor deze functie gekozen heeft. Je kan daar inderdaad niet voor solliciteren. Het is trouwens voor alle duidelijkheid een volledig onbezoldigd mandaat. Ik heb inmiddels een aantal voorzitters uit andere regio’s leren kennen en op basis van die aangename uitwisseling van kennis en expertise beschouw ik de aanstelling als een delicate maar wellicht ook delicieuze extra zorg.”

 

Voor 2017 staat Eleven Madison Park (New York City, VS) op nummer één, gevolgd door Osteria Francescana (Modena, Italië) op twee en El Celler de Can Roca op drie (Girona, Spanje). Het enige Belgische restaurant in de lijst is Peter Goossens en Hof van Cleve op nummer 50. Hertog Jan van Gert De Mangeleer staat op nummer 61 en The Jane van Sergio Herman en Nick Bril op 74.

 

Meer info: www.theworlds50best.com