Nobashigarnalen in tempura met dip van dulse

Nobashigarnalen in tempura met dip van dulse

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 eieren
70 g dulse
1 g xantana
2el sushiazijn
1 el ponzu
7 dl druivenpitolie
85 g bloem
5 dl ijskoud bier
10 g hijiki (gemixt in blender)
8 Nobashigarnalen
16 stuks lamsoor
1 limoen
Peper en zout

Bereiden

  1. Maak eerst het tempurabeslag. Scheid de eidooiers van het eiwit van 3 eieren. Hou het eiwit apart voor de dip. Meng de dooiers door de bloem samen met het bier en de hijiki.
  2. Neem de eiwitten en voeg die samen met het laatste ei. Mix met de dulse, xantana, sushiazijn, ponzu en druivenpitolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doop elke nobashigarnaal met twee stukken lamsoor in de tempura en frituur op 180° tot de korst goudbruin is. Werk af met zeste van limoen. Serveer de dulsedip in een potje apart.