Novembernummer nu in de winkel – ode aan Souvereyns en veel meer

Novembernummer nu in de winkel – ode aan Souvereyns en veel meer
9 november 2018 redactie
Door Nieuws, Uncategorized

Het novembernummer van Culinaire Ambiance nog niet gekocht en op zoek naar lectuur/culinaire inspiratie voor het weekend? Dan ligt de oplossing voor de hand. Rep je naar de krantenwinkel.

De tijd van het wild is nu wel volop aangebroken en dat is te zien aan de recepten. Zowel Mastercooks Patrick GOBERTen Wout BRU als Hendrik DIERENDONCK gaan aan de slag met wat we  bij ons dan toch – het laatste échte wild kunnen noemen. Sommelier Harm RADEMAN heeft meteen enkele tips voor bij wild.

Op zoek naar simpele gerechten? Probeer dan zeker de vier gerechten van Yotam OTTOLENGHI eens uit. Ze komen regelrecht uit zijn spiksplinternieuwe kookboek, waarvan de titel, SIMPEL, veel, zoniet alles zegt over de moeilijkheidsgraad.

Mag het iets moeilijker? Probeer dan eens de gerechten uit van onze sterrenchefs met dienst, zijnde North Sea Chef Filip CLAEYS, Franky en Michael VANDERHAEGHE van Hostellerie St.-Nicolas, en natuurlijk is ook Peter GOOSSENS, die vorige week nog moeiteloos zijn 19,5/20 GM-score wist te behouden, van de partij, met een heerlijke patrijsbereiding.

Over sterrenchefs gesproken: wat te zeggen van Roger SOUVEREYNS? De iconische chef wordt over enkele weken tachtig en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Zowel Ambiance-redacteur Willem Asaert als verscheidene topchefs, zoals Rasmud KOFOED van driesterrenrestaurant Geranium, Pascal DEVALKENEER en Piet HUYSENTRUYT halen herinneringen aan hem op en bewijzen hem eer.

En ja: we zijn ook apetrots dat we deze absolute topper drie recepten voor ons magazine hebben kunnen ontfutselen. Dankjewel, Chef Souvereyns, voor alles, en geniet nog van je 80ste verjaardag en je welverdiende rust.

Al is rust relatief, natuurlijk: zo kookte hij onlangs nog voor niemand minder dan Hillary Clinton, toen het toeval hem ertoe bracht in het New Yorkse restaurant Majorelle bij te springen in de avondservice.

Een andere op rust gestelde sterrenchef die nog met plezier graag kookt, weliswaar niet voor Hillary Clinton, is onze eigen Guy VAN CAUTEREN. Zoals elke maand gaat hij ook nu weer de nostalgische toer op, deze keer met een heerlijk eenvoudige amuse en een royale poire la belle Hélène.

De kans dat Arnout DESMEDT ooit even prominent in de schijnwerpers zal staan als de sterrenchefs in ons magazine, laat staan als chef Souvereyns, is bijzonder klein. Toch levert hij als kok aan huis/traiteur op zijn manier óók een bijdrage aan het culinair landschap in België.

Welke hoge toppen In de balans, een vorig jaar opgestart restaurant in hartje Antwerpen, zal scheren, is voorlopig nog af te wachten. Maar als gasten nog vóór ze aan het dessert zijn al meteen hun tafeltje voor de volgende dag reserveren, dan kunnen we toch veronderstellen dat er muziek in zit.

Zoek je het liever iets verder weg dan Antwerpen? Droom dan mee weg met onze culinaire reisreportage door India of proef in gedachten van de Zwitserse kazen die wij gingen ontdekken.

Hoe dan ook: wij hopen dat we jullie met onze recepten en reportages mogen inspireren tot heerlijke gerechten.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*