Oerprei met splijtkool en Japanse dipsaus

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 40-tal jonge oerpreistengels (of 20 lente-ui met wortel)
  • 1 eetl tempura
  • Zeezout
  • Handvol splijtkoolblaadjes (of jonge sla)
  • Voor de dipsaus
    • 3 eetl sake
    • 3 eetl sojasaus
    • 2 eetl rijstazijn
    • 4 stengels oerprei, fijngehakt
    • 1 rode chilipeper, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer in een mooi schaaltje.
  2. Was en kuis de oerprei zeer grondig. Snijd het onderste gedeelte van de prei met de wortel af (houd de lange stukken voor het volgende gerecht). Dep de wortelstukjes droog met keukenpapier. Meng met de tempura en schud het overtollige bloem af. Frituur op 150°C tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en
  3. kruid met zeezout.
  4. Plaats de blaadjes splijtkool op een bord en plaats er de wortels op. Zorg dat bij het opeten je van elk blaadje een pakketje kan maken met enkele wortels in. Serveer met de dipsaus.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!