Oester met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado

Oester met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 oesters
1 granny smith
10 g kaviaar
Voor de citroengel
100 g limoensap
150 g citroensap
100 g yuzusap
100 g kalamansisap
50 g gembersiroop
450 g suikerwater (verhouding 30/70 suiker/water)
50 g water
5 gelatineblaadjes
60 g agar agar
Snuifje zout
Voor het avocado-ijs
150 g avocadopuree
150 g yoghurt
100 g granny jus
5 g stabilisator
60 g limoensap
Snuifje Thais currypoeder
1 g santana, in pacojet of ijsturbine draaien tot ijs.
10 g kaviaar

Bereiden

  1. Maak citroengel. Voeg de citrussappen samen met de gembersiroop en het suikerwater en laat opkoken. Los de gelatineblaadjes op in water en voeg toe. Voeg agar agar toe, laat afkoelen en passeer half koel door een zeef.
  2. Draai de ingrediënten voor het avocado-ijs in de pacojet of een ijsturbine af.
  3. Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel en een toefje kaviaar.